Van'da PKK gerginliği

Van'da PKK gerginliği

Van'ın Başkale İlçesi kırsalında 1 PKK'lının öldürüldüğününün ileri sürülmesi, ilçeyi karıştırdı. Van-Hakkari karayolunda toplanan bir grup PKK yandaşı ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. Başkale Devlet Hastanesi yakınında Emniyete ait sivil plakalı minibüsten indirdiği polis memurunu tartaklayan göstericiler, aracı da ateşe verdi. 


PKK'LININ İRAN SINIRINDA ÖLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

İlçede olayların çıkmasına neden olan PKK'lının, İran topraklarında meydana gelen bir çatışmada yaralandığı, Türkiye-İran sınırında ölü bulunduğu belirtildi. Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, cesedin İran sınırında bulunmasından sonra otopsi yapılması için ilçeye getirildiğini ifade etti.

ÖLDÜĞÜ İLERİ SÜRÜLEN PKK'LININ CESEDİ HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Başkale'nin İran sınırında bulunan Esenyamaç Köyü Sualtı Mezrasında sabaha karşı bir grup PKK'lı ile asker arasında çatışma çıktığı ve bu çatışmada öldüğü ileri sürülen bir PKK'lının cesedi, Başkale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bunun ardından bir grup PKK yandaşı, ilçe merkezinde eylem yapmaya başladı. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede, göstericiler, Van-Hakkari karayolunda barikat kurararak ateş yaktı.

GÖSTERİCİLER POLİS MİNİBÜSÜNÜ ATEŞE VERDİ

Bunu üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Göstericiler, hastanenin yakınında bulunan emniyete ait bir minibüste bulunan sivil polis memurunu ise tartaklayarak araçtan çıkardı. Polis memuru güçlükle PKK yandaşlarının elinden kurtulup olay yerinden uzaklaşırken, minibüs ise göstericiler tarafından ateşe verildi.

Mobese direklerinin devrildiği ilçe, adeta savaş alanınına dönerken, polisin müdahalesi ise sürüyor. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler, PKK yandaşlarını gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler ise taş ve molotof kokteyli atarak karşılık veriyor.