Van’da Sürü Yetiştiricisi Benim Projesi

Van’da Sürü Yetiştiricisi Benim Projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinde uygulamaya konulan ‘Sürü Yetiştiricisi Benim Projesi’ Van’da da start alıyor.
Küçükbaş hayvancılığı geliştirmek, istihdam oluşturmak, hayvan sayısını artırmak ve et ihtiyacını karşılamak amacıyla çobanlık mesleğini gözde meslekler arasına yerleştirmek amacıyla planlanan ‘Sürü Yetiştiricisi Benim Projesi’, Van’da da yürütülmeye başlandı. Van ve ilçelerinde sertifika sahibi olmak isteyen çobanlar ilçe tarım müdürlüklerine başvuruda bulunurken, kursiyerlere birçok alanda eğitimler verileceği belirtildi.
Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuneri, Van’da da başvuruların başladığını ifade etti. Yeterli başvurunun yapılması dahilinde ilk kursu açacaklarını anlatan Altuneri; Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Van Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur Müdürlüğü işbirliği ile bu kursların yürütüleceğini kaydetti. Altuneri, “Bu kurslarda öncelikli hedeflerden bir tanesi istihdam oluşturmaktır. İlimiz ve birçok ilçede bu konuda başvurular yapılmış durumda. Gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra kurslarımıza start vereceğiz. Kursa katılan kursiyerlerimize kurs süresince çobanlık nedir, geçmişten günümüze çobanlık mesleği, sürüde verim kaybı ve verim artışı, havyan besleme, hayvan ıslah çalışmaları, hayvanların sağlık sorunları, aşılamalar, desteklemeler ve tarım sigortaları gibi temel başlıklarda bilgiler verilecektir. Her çiftçimiz sistemimize kayıtlı olduğu için birer işletmeci olarak gözükmektedir. Hayata geçirilecek olan bu proje hem istihdama hem de hayvancılığın daha iyi noktalara gelmesine katkı sunacaktır. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.