Van’da Zorlu Yol Açma Çalişmasi

Van’da Zorlu Yol Açma Çalişmasi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Gevaş ilçesine bağlı Bağlama, Töreli, Anaköy ve Daldere grup mahalleler için yeni yol çalışması başlattı.
Van merkez, ilçe ve mahallelere dönük çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, özellikle kış aylarında yol çilesi çeken bölgelere dönük yol açma, yeni yolların yapımı ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şu ana kadar yüzden fazla mahallede çalışmalarına devam eden Van Büyükşehir Belediyesi, bir ay içerisinde birçok yolu tamamlayacak. Alaköy sahil yolu tamamlanma aşamasına gelirken, büyükşehir ekipleri kışın yol gitmeyen Gevaş ilçesine bağlı Bağlama, Töreli, Anaköy ve Daldere grup mahalle yolunda çalışma başlattı. Yüksek dağ yamaçlarında yol açma çalışması yapan ekipler, yol çalışmalarını 40 gün içerisinde tamamlayacak.
Yapımına devam eden 5 bin 50 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde olan yolun 4 bin 300 metresinde genişletme ve iyileştirme, 750 metresinde ise yeni yol açma çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürü Erol Demir, Gevaş merkezle grup mahalleler arasında geçişi sağlayan eski yol kuzey tarafta ve daha engebeli olduğundan kışın ulaşımın sağlanamadığını ve bu nedenle güney cephede 7 metre genişliğinde yol açtıklarını söyledi. Demir, kışa yetiştirebilmek için çalışmalara hız verdiklerini ve kış gelmeden yolu ulaşıma açacaklarını dile getirdi.