Van’ın İlk Kız Yüzücüleri Gençlik Festivali’ne Hazırlanıyor

Van’ın İlk Kız Yüzücüleri Gençlik Festivali’ne Hazırlanıyor

Van’ın ilk kız yüzücüleri, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi ve Adıyaman Valiliği işbirliğiyle düzenlenecek ‘Uluslararası GAP Gençlik Festivali’nde Van’ı temsil edecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yüzme hocası Doğan Güneş Altuk, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne atandığını belirterek, ilde kurulan kapalı yüzme havuzuyla genç kızların artık yüzme fırsatı bulabildiğini söyledi. İlk defa doğuda kapalı yüzme havuzunun olduğunu ifade eden Altuk, “Batı-Doğu arasında hiçbir fark olmadığını kanıtlamak için buradayım. Burada kız yüzme sporcusu yok. Bunun nedeni Van’da yetişkin kız öğrencilerin spor yapmasına biraz önyargıyla bakıldığı için bu zamana kadar böyle bir çalışma yapılmamış. Ama acemi grubundan yüzmeyi öğrenmek isteyen kız öğrencilerimizi seçerek GAP Gençlik Festivali’ne katılmaya karar verdik” dedi.
İlk defa doğuya geldiğini belirten Altuk, “Buradaki insanlara bayanların da spor yapabileceğini, yüzme sporunun sağlıklı bir spor olduğunu ve kız çocuklarının spordan uzak durdurulmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Özellikle yüzme sporunun farklı bir kültür olduğunu, bu kültürde de doğuda böyle bir tesisin olmasının kız çocuklarına avantaj sağladığına inanarak bu çalışmaları sürdürmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
Bayan olmasından dolayı zorluklarla karşılaştığını da dile getiren Altuk, bu konuda destek beklediğini söyledi. Büyük küçük kız çocuklarının spora ve yüzme camiasına girmesi için elinden geleni yapacağını belirten Altuk, “Şu anda 13, 14 ve 15 yaş gruplarından oluşan 10 sporcumuz var. Elimizden geldikçe bu sayıyı artırmaya çalışacağız. Kulüp bazında çalışmalar yapıyoruz. Bu sene sporcularımız yeni olduğu için hedef belirlemedik. Ancak hedefimiz uzun soluklu olmaktır” şeklinde konuştu.
Olimpik Yüzme Havuzu’nun Van’da hizmete girmesinin ardından ilde güzel şeylerin yaşandığını belirten Merve Demirci adlı öğrenci ise, “Daha önce öğrenemediğimiz bilgileri burada öğrendik. Hocalarımız sayesinde birer yüzücü olduk. Şimdi de yapılacak olan GAP şenliklerinde Van’ı temsil edeceğiz. Elimizden geleni yapacağımıza gönülden inanıyorum. Geç başlamamıza rağmen hocalarımız bize elinden gelen desteği sunuyor. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Hedefimiz her zaman için birinci olmaktır” dedi
Olimpik Yüzme Havuzu’na gelmeden önce suya girmekten dahi korktuğunu belirten Kübranur Didik adlı öğrenci de, “Daha önceleri suya girmekten bile çok korkuyordum. Bunun yanında yüzme için yaşımızın geçtiğini söylüyorlardı. Sonra Güneş hocamızla tanıştık. O bizleri ümitlendirdi. Şu anda az çok her şeyi biliyorum artık. Yapılacak olan festivale katılacağımız için de çok mutluyuz. İnşallah Van için iyi bir derece alacağız” şeklinde konuştu.