Varto Hemde Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Varto Hemde Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Muş’un Varto Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kursiyerlerin yıl boyunca el emeği ile yapacakları kurslarla ilgili tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.
Varto ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2014-2015 yılı eğitim öğretim yılında açılması planlanan yaklaşık 110 kursla ilgili olarak Varto Kaymakamı Tahir Şahin başkanlığında HEM Müdürlüğü konferans salonunda koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye eş başkanı Sabite Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulnasır Sever, Halk Eğitim Merkezi Müdürü M.Sait Turan, kurum amirleri katıldı. Toplantının açılış Konuşmasını Halk Eğitim Müdürü M.Sait Turan yaptı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaya bir konuşma yaparak HEM’in önemine değindi.
Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci ise, İlçe Halk Eğitim Merkezinin önemine değinerek annesininde eğitimli olmadığını, ama daha sonrada HEM’de açılan okuma yazma kursunda sertifika alarak artık okuyup yazdığını ve bununla da mutlu olduğunu dile getirdi. Ekinci, Halk Eğitim Merkezinin ilçede ve köylerde özellikle çocuklardan ve annelere gerekli eğitimin verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
Varto Kaymakamı Tahir Şahin ise, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ilçede yapılması planlanan bu kursları genele yayılmasının ve yapılacak işlerle ilgili olarak tabana yayma konusunda kurum amirlerinin ortaklaşa bu kurslara destek vermelerinin gerektiğinin altını çizerek, özellikle bu kursların ilçe merkezinde kalmamasını gerektiğini ve köylerde de bu tür kursların açılarak özellikle annelerden eğitimin başlamasının gerek olduğunu söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardında sinevizyon gösterisinin yapılması ile sorulan sorulara ve verilen cevaplardan sonra toplantı sona erdi.