VARTO’DA KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILIYOR

VARTO’DA KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILIYOR

Muş’un Varto Belediyesi, kadınların yaşadığı sosyal, psikolojik, ekonomik ve kültürel sorunlarıyla ilgili çalışmalar yürütmek için Kadın Dayanışma Merkezi açma çalışmalarını sürdürüyor.
Kadınların yaşadığı sosyal, psikolojik, ekonomik ve kültürel sorunlarının çözümü için Varto Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi açma çalışmaları başlattı. Yeni belediye iş hanında çalışmalarına başlanan Kadın Dayanışma Merkezi hakkında bilgi veren Varto Belediyesi Eş Başkanı Sabite Ekinci; “Açacağımız Kadın Dayanışma Merkezi, kadınların yaşadığı sosyal, psikolojik, ekonomik ve kültürel sorunlarına ilişkin araştırmalar yapacak ve çözümüne yönelik çalışmalar da yürütecektir” dedi.
Kadınların kendi ortamlarını bulabileceği ve psikolojik destek göreceği güvenli bir ortama ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Ekinci, “Kadınların; aile içi şiddete, taciz, cinsiyetçiliğe ve emeklerinin sömürülmesine karşı mücadeleyi yürütmek amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Açacağımız merkezde kadınlara hukuki, psikolojik destek, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri yürütülecek. İlçemizde kadınların yaşadığı sıkıntıları danışacağı ve destek alacağı herhangi bir kurum bulunmamakta. Bizlerde ilçemizde kadınların sorun ve gereksinimlerini göz önünde tutarak bu çalışmalarımızı başlattık” dedi.
Varto Belediye Eş Başkanı Sabite Ekinci, Kadın Dayanışma Merkezi yanında Kadın Dinlenme Yeri’nin de olacağını belirterek, “Özelikle ilçe merkezine köylerden gelen kadınların herhangi bir alan olmadığı için kahve ve dükkanlarda akşam saatlerine kadar beklemektedirler. Kadınların bu sıkıntılarını da aşmak için açacağımız Kadın Dayanışma Merkezi’nin yanında ayrı bir bölümde Kadın Dinlenme Yeri de olacaktır. Özellikle bununla köyden gelen kadınların kahve ve dükkanlarda yaşadıkları sıkıntıları aşarak daha rahat bir ortama kavuşacaklardır”