VATANDAŞ ALTIN BOZDURUYOR

VATANDAŞ ALTIN BOZDURUYOR

Altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen vatandaşlar, ellerindeki altını bozdurmak için kuyumculara akın ediyor. Kuyumcular ise yükselişin geçici olduğunu ve kısa süre içinde altın fiyatlarının normale döneceğini belirtti.
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Serdar Altıntaş, altının tüketici tarafından genellikle korunaklı ve güvenli liman olarak görüldüğünü ifade etti. Bu nedenle fiyatlarda yaşanan yükselişin, tasarruf sahiplerinin eldeki altınını bozdurmasına neden olduğunu dile getiren Altıntaş, "Son bir haftadan bu yana kuyumcuların halktan altın alma işlemi ise ciddi miktarda, kayda değer şekilde yükseliş gösterdi. Altın fiyatların yükselmesi insanlar için büyük bir fırsat oldu" dedi.
Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Sorumlusu Önder Bulut da, "Son günlerde altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen vatandaşlar yastık altı tabir ettiğimiz ellerindeki altını bozdurmak için adeta kuyumculara akın ediyor. Altın alan az ama altın bozduran çoğunlukta. Yastık altındaki birikimin tamamen elden çıkarılması gibi bir durum ise söz konusu değil. Altın satışları, yastık altı tasarruf sahiplerinin ellerindeki altınların bir kısmını bozdurarak ihtiyaçlarını giderme isteğinden kaynaklanıyor" ifadelerini kaydetti.