Vedat Türkali'nin naaşı İstanbul'a gönderildi

Vedat Türkali'nin naaşı İstanbul'a gönderildi

Yalova'da, tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden, yazar, şair ve senarist Vedat Türkali'nin naaşı, düzenlenen törenin ardından İstanbul'a gönderildi.


Yalova Devlet Hastanesi Ek Hizmet binası morgundan alınan Türkali'nin (97) naaşı, hastanenin bahçesine getirildi. Buradaki uğurlama törenine, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkali'nin arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.


Yazar HASAN Kıyafet, burada yaptığı konuşmada, Türkali'yi yakından tanıma şansı bulan insanlardan biri olduğunu söyledi.

Kıyafet, "O bize şunu öğretti; bir insanın, sanatçının, düşünürün teorisiyle pratiği nasıl denk olur? Yaşadığı gibi düşündü, düşündüğü gibi yaşadı. Boşluğu doldurulamayacak bir değerimizi sonsuzluğa uğurluyoruz ama yitirmedik, onun güzel dünyasını romanları, filmleri yolumuzu ışıldatacak." diye konuştu.

Vedat Türkali'nin hayranlarından Cemal Turan da "Büyük üstat, seni şimdi yolcu ediyoruz. Görmeyen, konuşmayan, düşünmeyen hayata güle güle dostum. Yalovalılardan sana selam olsun." ifadelerini kullandı.

Daha sonra, üzerine karanfiller bırakılan Türkali'nin naaşı, Yalova Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla İstanbul'a uğurlandı.

Türkali, 29 Ağustos'ta tedavi gördüğü Yalova Devlet Hastanesinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti.