Vekil Yurttaş:

Vekil Yurttaş:

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80.yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Siyaset yapan kadın takdire şayandır" dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80.yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. 5 Aralık 1934’de Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “BM Kadın Birimi ve Parlamentolararası Birlik (IPU) tarafından açıklanan 2012 siyasette kadın haritasına göre Türkiye yüzde 14,2 ile kadınların Meclis’te temsil edilme oranında 88. sırada geliyor. 12 Haziran seçim sonuçlarına göre, Meclis’te yer alan 550 milletvekilinden 78’ini kadınlar oluşturdu. Meclis’e en çok kadın milletvekili ise 46 vekil ile AK Parti listelerinden girdi. CHP’den 19, MHP’den üç, bağımsızlardan ise 10 kadın milletvekili olarak Meclis’e girmeye hak kazandı. Siyaset yapan kadın takdire şayandır" diye konuştu.
"KADININ OLDUĞU YERDE DİSİPLİN VARDIR"
Aktif olarak siyasette yer alan kadınların, hem siyasette kaliteyi artırdığını, hem de siyasetin tabana yayılmasında öncü rolü üstlendiğini belirten Yurttaş şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da kadınlarımızın siyasette daha fazla temsil edilmesine özel önem veriyor ve kadınlarımıza görev verilmesi için bizleri teşvik ediyor. Siyasi çalışmalarda bulunan kadınlarımız gerçekten takdir edilmeyi ve saygı duyulmayı hak ediyor. Çünkü onlar, hem eşiyle, çocuklarıyla ve ailesiyle ilgileniyor, hem de sahada çalışarak toplumumuzun bilinçlendirilmesi için gece gündüz gayret gösteriyor. Uzun soluklu, sürdürülebilir, iz bırakacak ve dünya siyasi tarihinde fark yaratan bir hareket olabilmemiz için mutlaka kadınların siyasette var olması gerektiğine inandık. Kadınlar artık siyasetin nesnesi değil öznesidir. Kadının olduğu yerde nezaket, kadının olduğu yerde disiplin ve kadının olduğu yerde verimlilik vardır."
"BİRİKEN SORUNLAR GÜNDEME ALINDI"
Yurttaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhafazakar demokrat bir parti olan AK Parti, kadın hakları konusunda 70 yıldır bekleyen, biriken sorunları tek tek gündemine aldı. Anayasa’da, İş Kanununda, TCK’da, sosyal yardım uygulamalarında yapılan düzenlemeler ile özürlü çocuklar ve annelerinin yaşam şartlarını kolaylaştıran ve anne bebek ölümlerinin azaltılmasına yönelik onlarca düzenleme ve uygulama ardı ardına yapıldı. Töre cinayetleri kişiye bağlı suç kapsamına alındı. Cezalar ağırlaştırıldı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için başbakanlık genelgesi yayınladı ve kurumlardan periyodik olarak raporlar talep edildi. ’Eşit işe eşit ücret’ düzenlemesi, özürlü çocuğu olan anneye erken emeklilik, doğum izinlerinin artırılması, iki çocuğa kadar anneye doğum borçlanması ve 25 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanan ’kadın istihdamı’ genelgesi ve iş hayatına dair daha nice düzenleme AK Parti iktidarında hayat buldu. Anayasa ’kadın erkek eşittir’ ve ’pozitif ayrımcılık’ ilkeleri kondu. Sosyal devlet uygulamalarının yüzde 70 yararlanıcıları kadınlardır. Kız çocuklarının okutulması özel uygulamalarla ayrıca desteklendi. “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu” AK Parti iktidarında kuruldu. Komisyon başkanlığına kadın milletvekili getirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Fatma Şahin getirildi. Yerine Ayşenur İslam getirildi."