Vekiller ve Halk 'Termik Santrale Hayır' Dedi

Vekiller ve Halk 'Termik Santrale Hayır' Dedi

Zonguldak'ta yapımı planlanan ek termik santral projesi için ÇED toplantısına belde halkı ve Zonguldaklı vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Toplantıya, ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Uğur Bayraktutan, Kemal Zeybek, Tur Yıldız Biçer, Barış Karadeniz, Necati Yılmaz, Engin Özkoç, Tahsin Tarhan, Gülay Yedekçi, Onursal Adıgüzel, Ali Şeker, Emre Köprülü, Gamze İlgezdi, Eren Erdem, Şanal Saruhan, Rıza Yalçınkaya, Seyit Torun, Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş ve MHP Milletvekili Zeki Çakan katıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin salona alınmaması nedeniyle toplantı yapılamazken, toplantının yapılamadığı şeklinde tutanak tutuldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Temsilcisinin okuduğu tutanakta, "Toplantı salonu önünde yöre halkının yoğun bir şekilde projeyi istemediği yönünde beyanları olmuş ve termik santraller konusunda bilgi sahibi oldukları ve zararlarını yaşayarak öğrendiklerini ifade etmişlerdir. Projeyi istemedikleri gibi yeni lisans müracaatları ve kapasite artırımı ile ilgili olarak da istemedikleri açık ve net olarak edilmiştir. Bu itibarla toplantı bitirilmiştir" şeklinde açıklamalar yer aldı. Tutanağın okunmasının ardından salonda toplanan vekiller ve yaklaşık 300 vatandaş sevinç yaşadı.

BARTIN'DAN ZONGULDAK'A 12 SANTRAL

Toplantıya katılarak halka destek olmaya çalıştıklarını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, katılan yaklaşık 300 kişiye hitap ederek, "Bugün de burada yaşam hakkımız elimizden alınıyor. Bu yaşam hakkımızda Zonguldaklılar'ın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Bu bölgede Bartın'dan Zonguldak'a kadar 12 termik santral yapılması planlanıyor. Bunun anlamı Karadeniz Bölgesi'nin yok edilmesi demektir. Bir bölgede kuşlar yoksa orada hayatın olmadığını görürüz" diye konuştu.

Çevrenin birilerinin hırsı uğruna yok edilmeye çalışıldığın ifade eden Ağbaba, "Bu toprak Türkiye'nin en zengin topraklarıdır. Bu topraklarda yaşan insanlar da ülkemizin en cesur insanları. Burada kurulacak termik santral buradaki insanları zenginleştirmeyecek, sadece birilerini zengin edecek. Birilerini zengin etmek için sizlerin yaşama hakları elinden alınamaz" şeklinde konuştu.

GAZETECİLERLE ARBEDE YAŞANDI

Öte yandan, bölgede yayın yapan bir haftalık gazetenin çalışanları programda gazete dağıtmak istedi. Ancak gazetede Çatalağzı ve Muslu Belediye Başkanları aleyhinde haberlerin yer alması sebebiyle bazı vatandaşlar gazete çalışanlarına tepki gösterdi. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı olay daha sonra diğer vatandaşların araya girmesiyle sona erdi.