Velilerden tel örgüye tepki yağdı

Velilerden tel örgüye tepki yağdı

Maltepe’de toplanan bir grup veli Kadir Rezan Has İlkokulu’nun imam hatibe çevrilen kısmı ile okulun diğer kısmı arasına tel örgü çekilmesini ve ilkokulun eğitim şartlarını protesto etti. Öte yandan veliler, birinci sınıf öğrencilerin öğrenim gördüğü üçüncü katın güvenlikten sağlığa kadar eğitime uygun olmadığını belirtti.

Bu durum saat 11.00’de okul önüne toplanan bir grup veli tarafından protesto edildi. “Okul için sosyal alanları geri istiyorum”, “Çocuğumuzun eğitimine biz karar verelim”, “Hani dayatma yoktu”, “Okuluma dokunma” yazılı pankart açan veliler, “Okul içinde okul olamaz” şeklinde de slogan attı. Grup adına açıklama yapan velilerden avukat Gülten Deniz Duran, “Okul bahçesine çekilen tel örgüyle bahçe ikiye bölündü. Tel örgüyle ne yapmak istiyorlar. Bir anlam veremiyoruz. Bahçedeki tel örgüsü de her an yaşanabilecek bir tehlikenin habercisi. Tel örgüye tırmanan bir çocuk düşerek zarar görebilir” dedi.

Okulda eğitim şartlarının da iyi olmadığını belirten Duran şunları söyledi:

“Kadir Rezan Has İlkokulu var olan haliyle bile mahallemizin ihtiyaçlarına cevap veremezken, başka bir ortaokul ve lisenin öğrencilerinin okulumuza taşınması, ortak kullanım alanlarının kullanımı noktasında önemli sorunlara neden olacaktır. Okul bahçesinin ve koridorların alanı göz önünde bulundurulduğunda çocuklarımızın can güvenliğinin bile tehlikede olduğunu düşünüyoruz. Biz veliler, okulumuzun binasında resim, sanat, satranç gibi dersliklerin olmasını yine çok önemli bir ihtiyaç olan özel eğitim sınıflarının atmasını, kütüphane, spor salonu, konferans salonu talep ediyorken, şu an var olan bilgisayar sınıfı, özel eğitim sınıflarının bile kapatılması söz konusudur. Bizler Kadir Rezan Has İlkokulu velileri , ödediğimiz vergilerle, çeşitli isimler adı altında okula yaptığımız, yapmak zorunda kaldığımız her türlü katkıyla okulumuzun gerçek sahipleriyiz. Okulumuzun gerçek sahiplerine, biz velilere ve çocuklarımıza sorulmadan alınan bu kararı doğru ve demokratik bulmuyoruz.”
Veliler, açıklamanın ardından ayrıldı.