Velilere “çocuğumu Nasıl Anlarım” Semineri

Velilere “çocuğumu Nasıl Anlarım” Semineri

Pazarlar Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerin velilerine Rehberlik öğretmeni Gülsüm Alakuş tarafından “Çocuğumu Nasıl Anlarım” konusunda seminer verildi.
Pazarlar Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Gülsüm Alakuş, tarafından gerçekleştirilen seminerlere veliler özellikle anneler büyük ilgi gösterdi.
Velilerin ilgi gördüğü seminerde konuşan Rehberlik Öğretmeni Gülsüm Alakuş, “Çocuğunuza zaman ayırın. Çocuğunuzla geçmiş zaman asla boşa geçmiş zaman değildir. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz zamanlarda tüm dikkatinizi çocuğunuza verin, başka işlerle meşgul olmayın. Çocuğu sevmek sözle sevgiyi ifade etmenin ötesinde davranışlarla da bu duyguyu ona yaşatmaktır. Çocuğunuzu başka çocuklarla karşılaştırmayın. Çocuğunuza “sana güveniyorum, elinden geleni yapacağına inanıyorum” mesajını verin. Asla “bu kafayla gidersen” “Ben demedim mi” diye başlayan sözler söylemeyin; işe yaramaz. Aşağılamak, suçlamak ve çocuk adına karar vermek yerine, çocuğunuzu dinleyin” dedi.
Bu seminerler sayesinde velilere biraz daha kolay ulaşabildiklerini belirten Rehberlik Öğretmeni Alakuş, bu yüzden aile eğitim seminerlerini çok önemsediklerini, gerçekten ihtiyacı olan veliler için çok güzel geri bildirimler aldıklarını, öğrencilerin bazılarının davranışlarına olumlu gelişmelerin hemen yansıdığını görmenin mümkün olduğunu ve bu durumun mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.
Pazarlar Ortaokulu Müdürü Muhammet Eşref Uzun ise, Bakanlığın gönderdiği program dahilinde velilere ve öğrencilere yönelik değerler eğitimi her ay verilmeye devam edeceğini belirtti.(MB-EFE)