Vergi Borcu Ödemeleri İçin Son Gün 30 Kasım

Vergi Borcu Ödemeleri İçin Son Gün 30 Kasım

Seyhan Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu bulunan vatandaşları yapılandırma imkanından faydalanmaları konusunda uyardı.
Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, halk arasında “Torba Yasa” olarak bilinen İş Kanunu, Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde ve Bazı Alacakların Yapılandırılmasıyla İlgili Kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasa kapsamında vatandaşlar borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı bulurken yasadan faydalanmak isteyen vatandaşlar için son günün 30 Kasım 2014 olduğu hatırlatıldı. Bu arada yoğunluk nedeniyle müracaatların hafta sonu da alınacağı bildirildi.
Açıklamada," 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına dair genel tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen Seyhanlı hemşehrilerimizin belediyemize başvurmaları gerekmektedir. Belediyedeki borçlarına ilişkin yapılandırmada taksitler 2 ayda bir ödenecek,18 taksit yapılabilecek. Yani 36 aya kadar vade söz konusu olacak. Taksitlendirmede 6 taksit 12 ay vadede 9 taksit 18 ay vadede, 12 taksit 24 ay vadede 18 taksit 36 ay vadede olarak ödenecek. Başvurular için yasa ile belirlenen son gün 30 Kasım 2014’tür. ’Vergi affı’ diye tabir edilen yasadan faydalanmak isteyen vatandaşların belediyemize bizzat başvurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın aftan faydalanabilmeleri için ilgili birimlerimiz hafta sonu da hizmet verecek" ifadelerine yer verildi.