Vergi Haftası’nda çalışanlara eğitim sertifikaları verildi!

Vergi Haftası’nda çalışanlara eğitim sertifikaları verildi!

7 – 15 Şubat 2019 tarihleri arasında 8 gün boyunca 72 saat süreli gerçekleşen eğitim programında İletişim, Girişimcilik Kültürü ve Yaygınlaştırma Süreci, Ar-ge İnovasyon Hakkında Kavramsal Çerçeve, Ar-ge İnovasyon konusunda Örnek Model anlamında Deneyimsel Söyleşi, Vergi Mevzuatı Uygulamaları (Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi) ve Mali Tabloların Düzenlenmesi ve Muhasebe Denetim Süreci, Vergi Mevzuatı Uygulamaları (KDV Kanunu) ve Mevzuata Yönelik Destek ve Teşvikler, Mali Tabloların Düzenlenmesi ve Vergisel Uygulamalarının Değerlendirilmesi başlıklı konularda alanında uzman eğiticiler tarafından eğitimler verildi.

30. Vergi Haftası Etkinlikleri çerçevesinde eğitimlere katılıp başarı gösteren Bursa Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı merkez ve ilçe birimlerinde görevli 70 Gelir Uzmanı ve Gelir Uzman Yardımcısı personeline 25.02.2019 tarihinde Setbaşı Hizmet Binasında “Eğitim Sertifikası Takdim Töreni” düzenlendi.

Eğitim törenine Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri KARAKAŞ, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin KOÇASLAN, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal ELBAY, YMM (Eski Vergi Başmüfettişi) Halil SENCAR, Bursa Maliyeciler Derneği Yönetici ve Üyeleri ile birlikte sertifika almaya hak kazanan personel katıldı.

Törende konuşma yapan Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri KARAKAŞ; gerçekleştirilen eğitimin Vergi Dairesi Başkanlıkları içinde ilk olma özelliği olduğunu, ar-ge, inovasyon ve girişimcilik kavramlarının kurum kapasitesinin artırılması anlamında önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Projenin hazırlık aşamasından gerçekleşmesine kadar tüm aşamalarda görev alan personele ve eğiticilere teşekkür eden Sayın KARAKAŞ, BEBKA tarafından destek almaya hak kazanıp protokolü imzalanan ikinci bir projelerinin olduğunu belirterek eğitimlerinin en kısa sürede başlaması konusunda çalışmaların devam ettiği söyledi.

Tören sonunda eğitimde başarı gösteren Gelir Uzmanı - Gelir Uzman Yardımcılarına sertifikaları ve güncel vergi mevzuat kitapları dağıtıldı.                                                       

Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.