Vergi Rekortmeni Gülsan Holding’e Teşekkür Plaketi

Vergi Rekortmeni Gülsan Holding’e Teşekkür Plaketi

2013 yılı kurumlar vergisi rekortmeni Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından teşekkür plaketi verildi.
Gülsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Gaziantep’in vergi rekortmenliğini sürdürürken 2013 yılı kurumlar vergisinde de 11 milyon 414 bin 977 lirayla Gaziantep kurumlar vergi rekortmeni oldu.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu’nu makamlarında ziyaret ederek teşekkür etti.
Ziyarette konuşan Erol Çember, şunları söyledi:
“Vergi vermek yasal yükümlülüğün dışında bir vatandaşlık görevidir. Vatandaşlarımıza götürülecek olan hizmetlerde verginin çok büyük bir önemi vardır. Ülke gelirlerimizin yaklaşık yüzde 90’nı vergilerden oluşmaktadır. Devletin mevcudiyeti, varlığı, devamlılığı toplanan vergi gelirlerine bağlıdır. Vergi kaçırmak ve vergisini tam olarak beyan etmemek çocuklarımızın geleceğinin gasp edilmesi anlamına gelmektedir. Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi geçtiğimiz yıllarda da vergi rekortmenliği gururunu yaşamış ve 2013 yılında bu gururunu sürdürmüştür. Şahsınızda sizi ve çalışma arkadaşlarınızı kutluyorum.”
Güçlü ve büyük Türkiye için güçlü bir ekonomiye sahip bir devletin esas olduğuna dikkat çeken Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, güçlü devletlerin dünya pazarlarında da ağırlığını hissettirdiğini ve aynı gücü vatandaşların da kazandığını ifade ederek, şu açıklamada bulundu:
“Devletimizin en büyük gelir kaynağı şüphesiz ödediğimiz verilerdir. Vergi ödemek aynı zamanda en önemli vatandaşlık görevlerimizden birisidir. Güçlü ekonomilere sahip devletlerin uluslararası arenadaki gücü ve büyüklüğü tartışılmaz ölçüdedir. Firmaların da ekonomik gücü elbette önemlidir. Ancak o firmaların bulunduğu ülkelerinde ekonomik yönden güçlü olması ödenen vergilerle mümkündür. Güçlü ekonomilere sahip ülkelerin dünya genelindeki pazarlarda marka firmalarının rekabet gücüde aynı orantıda olacaktır. Vergi her şeyden önce en önemli vatandaşlık görevlerimiz arasında yer almaktadır. Gülsan Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerimiz bu bilinçle üstlendiği misyona paralel olarak vergi alanındaki görev ve sorumluluklarını da yerine getirmiş önümüzdeki dönemlerde de getirmeye devam edecektir.”
Yapılan görüşmelerin ardından Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember; Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu’na Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 2013 kurumlar vergisi rekortmenliğinden dolayı teşekkür plaketi verdi.
Türk sanayisinin dünyadaki en önemli temsilcileri arasında yer alan Gülsan Holding eğitim başta olmak üzere birçok sosyal sorumluluk projesine verdiği destekle de dikkat çekiyor.