Verimli Araziye Kalıpçılar Vadisi Kurulmasına Tepki

Verimli Araziye Kalıpçılar Vadisi Kurulmasına Tepki

Yalova’nın Kazımiye köyündeki 335 dönümlük araziye Kalıp İmalatı İhtisas OSB kurulmas istenmesi çiftçileri ayaklandırdı.
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından Yalova’nın Kazımiye köyü bölgesindeki 335 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB için imar değişikliği yapılarak tarım alanı sanayi alanına çevrildi. Bölgede seralarda ve açık alanlarda zirai üretim yapan yüzlerce çiftçi ise bu durumdan mağdur oldu. Kazımiye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yaşar Demir, "Büyük ölçüde tarım yapılan bu alana sanayi kurulmasını istemiyoruz. Sanayi Bakanlığı buraya izin verdiyse bizim de Tarım Bakanımız var. Bize sahip çıkmasını istiyoruz. Mağduruz. Ben bir kooperatif başkanı olarak ne Yalova’da, ne de başka bir yerde çiftçilerin mağdur edilmesini istemiyorum. Türkiye’nin geleceği çiftçiliktedir, tarımdadır. Buradan yüzlerce insan ekmek yiyor" dedi.
Çiftçi Şemsettin Bektaş ve Seçkin Yıldırım ise, "Tarım alanları her yerde çok azalmaya başladı. Hele hele Yalova’da tarım yapılacak yerle hızla azalıyor. Bunun mağduriyetini yaşıyoruz. OSB’ler her yere kurulabilir. Ama her yerde tarım yapılamaz. Verimle arazilerinin yok edilmesi çok yanlış" diye konuştu.