Vestel, Led Aydınlatma Pazarının Lideri Oldu

Vestel, Led Aydınlatma Pazarının Lideri Oldu

Vestel LED Aydınlatma tarafından aydınlatma sistemleri yenilenen Fransız Sarayı, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Vestel’in iş ortaklarının katıldığı özel bir davete ev sahipliği yaptı. Davette konuşma yapan Erdoğan, “LED aydınlatma ürünleri, klasik aydınlatmaya göre yüzde 80’e varan tasarruf sağlıyor. İşyeri, ev ve fabrikalardaki aydınlatmaların günde 12 saat kullanıldığı düşünülürse bu mekanlara yapılacak LED aydınlatma yatırımı ortalama 1-1,5 sene gibi bir sürede amorti edilebiliyor” dedi.
Yılda 10 milyon TV üretme kapasitesine sahip Vestel’in LED’deki tecrübesini son dört yıldır aydınlatma alanına da taşıdığını belirten Erdoğan, şunları ifade etti:
“Vestel City’de Ar-Ge, kalite, üretim bölümlerimizi kurduk. Çeşitli illerde de satış pazarlama ekipleri kurduk. Türkiye’de LED aydınlatma konusunda 2014 yılı itibariyle pazar lideri konumuna geldik. Yerli tasarım ve yerli üretim LED Aydınlatma ürünlerimizle bu kadar kısa bir sürede pazar lideri olmaktan çok gururluyuz. Hem Türkiye hem de yurt dışında satışlarımız her sene katlanarak artmaya devam ediyor. Biz Vestel olarak her şeyi dünya ölçeğinde düşünüyoruz.”
Yeni binada sıfırdan LED aydınlatma kullanılırsa sekiz ayda yatırımın amorti edilebileceğini de vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
“LED aydınlatmanın ilk yatırım maliyeti biraz pahalı gibi görünebilir ancak bu yanlış algının değişmesi lazım. Araştırmalara göre, 2020 yılına kadar dünyada satılan aydınlatma ürünlerinin yüzde 75 oranında LED ürünler olacağı öngörülüyor. Bu öngörüyü destekler şekilde bazı ülkelerde LED aydınlatmaya geçilebilmesi için yüksek oranda sübvansiyon sağlanmaya başlandı. Türkiye’de de LED aydınlatmaya geçişin hükümet politikalarında yavaş yavaş yer almaya başladığını görüyoruz ve bu politikaların hızla artacağına inanıyoruz.”
LED AYDINLATMADA DÜNYA STANDARDINDA ÜRETİM
Vestel LED Aydınlatma olarak pazarı büyütmeyi hedeflediklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye’deki 1 milyar dolarlık aydınlatma pazarının yüzde 10 dolayında bir kısmı LED pazarı. Türkiye LED aydınlatmada daha çok ithalatçı ülke konumunda. Biz bunu tersine çevirmek istiyoruz. İthalatta gerekli standart ve düzenlemeler yapılamadığı için kalitesiz ve standartlara uymayan LED ürünleri de ülkemize giriyor. Bu ürünler maalesef LED aydınlatma ile ilgili negatif yorumlara sebep oluyor. Bunun önüne geçmek için Vestel City’de kendi aydınlatma laboratuvarlarımızı kurduk ve İTÜ Enerji Enstitüsü’nde de aydınlatma laboratuvarının oluşturulmasına destek olduk. Burada ithal edilen malzemelerin dünya standartlarına uygun olup olmadıklarını test ediyoruz.”