Viranşehir Meslek Edindirme Kursu Açıldı

Viranşehir Meslek Edindirme Kursu Açıldı

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile 25 gence kurs veriliyor.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen madde bağımlısı gençlere yönelik İş Kur Genel Müdürlüğü’nün özel politikalar projeleri kapsamında, yatılı ve gündüzlü olarak tedavi gören ve görmüş olan 25 gence yönelik hem mesleki yönden hem de iş yönünden mesleki eğitim kursları düzenleniyor.
Bu kursun sonunda Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Mesleki Eğitim Kurslarından sorumlu Şube Müdürü Ali Kızıl, "Bu kursun Türkiye’de bir ilk olup, bundan sonra da bu gençlerimize sahip çıkacağız. Bu gibi çalışmaların devamı olacaktır" dedi.
Kızıl, ayrıca kurs sonunda da gerekli çalışmalar yapılarak iş imkanları doğrultusunda gençlerin topluma kazandırma bilincinde olarak hareket edileceğini söyledi.
Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır da eğitim konusunda yapılacak çalışmalarda gençlerin yanında olduğunu ifade etti.
Buhara Derneği Başkanı Mahmut Çiftçi de, bu projenin 2,5 yıl önce faaliyete geçtiğini ve 150’ye yakın gencin rehabilite edilerek topluma kazandırıldığını ve tüm devlet kurumlarının, özelikle de Viranşehir Kaymakamlığı’nın destekten hiçbir zaman vazgeçmediğini ve yapılacak çalışmalarda yanlarında olduğunu kaydetti.
Şanlıurfa Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü Mesleki Eğitim Kurslarında Sorumlu Ahmet Kürek, "Madde bağımlıları birey kardeşlerimizin entegrasyonuna yönelik istihdam ve politikalar kapsamında Viranşehir Buhara Derneği Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezinde bu güzel ve inançlı kardeşlerimizi eğitime tabi tutarak ve meslek sahibi ederek istihdam edilmeleri için daima yanlarındayız" dedi.
Kurs Eğiticisi olarak görev alan Murat Doğanoğlu da yapılan çalışmalarda, özellikle Viranşehir Kaymakamı Dr Huzeyfe Citer’e ve Şanlıurfa Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Necdet Karasevda’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek, yapılan mesleki kursların kursiyerler açısından olumlu sonuçlar ileri ki günlerde toplayacağımızı söyledi.