Volkan Demirel'de kriz çözüldü

Volkan Demirel'de kriz çözüldü

Eski sözleşmesi geride kalan sezonun sonunda biten 37 yaşındaki kaleci, sarı lacivertli formayı giymeye devam edecek.

Sportif direktör Damien Comoll, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "Bu bir transfer değil, devam etmektir. Yeni hocamız Phillip Cocu geldiği zaman Volkan'ın durumunu biliyordu fakat Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve aynı zamanda hocamız Volkan'ın bu takımda kalması gerektiğini düşündük ve inandık. Öyle de olduğu için mutluyuz. Öncelikle onu tebrik ediyorum. Volkan ile yaptığımız ilk toplantıda sadece onun durumunu ve sözleşmesini değil, genel olarak Fenerbahçe'yi ve Fenerbahçe'nin genç kalecilerini konuştuk. Volkan'ın bu tutumu da benim çok hoşuma gitti çünkü o kendisini değil Fenerbahçe'yi düşünen biri" dedi.

Volkan Demirel ise, "Burada devam etmemi sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Başta Başkanımıza, hocamıza, Damien'a... 1-2 haftadır çok görüştük, çok konuştuk. Bana çok yardımcı oldu. Zaten Fenerbahçeliyim. Bu saatten sonra burada yolun sonuna kadar devam edeceğim. Benim için burada olmak her şeyden önemlidir; mutluluk verici, gurur verici, onur verici... Her zaman dile getirdiğim gibi elimden geldiği kadar da bu formayı giymek istiyorum. İnşallah bu imkanları her defasında sağlarım ve bu kulübün bir parçası olurum" dedi.

Fenerbahçe'deki 15. yılını dolduran tecrübeli eldiven 509 kezle, Müjdat Yetkiner'in (571) ardından sarı lacivertli formayı tarihte en çok giyen ikinci isim konumunda bulunuyor.

Volkan, 2014/15 sezonundan bu yana Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla çıktığı 20 derbinin 13'ünde kalesini gole kapattı.

Volkan Demirel'in Fenerbahçe kariyeri:

Sezon: 16
Maç: 509
Toplam yediği gol: 500
Kupa: 10