Washington açıkladı, Kremlin yalanladı!

Washington açıkladı, Kremlin yalanladı!

Londra merkezli El Hayat gazetesi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bazı Arap ülkelerine, Rusya ve ABD'nin Suriye'nin geleceği konusunda ortak bir anlayışa vardığını ve bunun, Esad'ın 'belirli bir aşamada' başka bir ülkeye gitmesini de kapsadığını söylediğini yazmıştı.

Peskov ise bu haberin doğru olup olmadığına dair sorular karşısında, "El Hayat, gerçeklerle bağdaşmayan bir haber yayımladı" yanıtını verip şunları ekledi: "Rusya'yı diğer ülkelerden ayıran avantajı, ne diplomatik ne de diğer kanallar üzerinden üçüncü ülkelerin geleceğine dair görüşmeler yapması."

TARİH BELİRLENMEDİ

Merkezi Londra’da bulunan El Hayat Dergisi’nin elde ettiği bilgilere göre ABD Dışişleri Bakanı Kerry ’in düşürülmesi konusunda net bir tarih belirlemedi. Kerry’nin, ülkesinin Rusya ile yaptığı bu anlaşmanın ‘kesin ve net’ olduğu bilgisini paylaştığı belirtildi ve "Eninde sonunda üçüncü bir devlete sürgün edilecek" ifadelerine yer verildi.

ABD ve Rusya’nın Suriye konusunda anlaştığı bir diğer konu da Anayasa oldu. Buna göre en geç Ağustos ayına kadar mevcut anayasanın değiştirilip yerine yenisinin getirilmesi konusunda el sıkışıldı.