Water Peeling İle Su Gibi Duru Bir Cilt

Water Peeling İle Su Gibi Duru Bir Cilt

Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olabilmek için uygulanan peeling uygulamalarında eski yöntemlerin geride kaldığını belirtti.
Önceki uygulamalarda deri tabakanın soyulduğunu hatırlatan Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, geliştirilen water peeling tekniği sayesinde, düşük frekansta ultrason kullanılarak soyma fonksiyonu ile ölü hücrelerin aşırı salgısı, havada bulunan kirletici maddeler ile ciltteki diğer zararlı madde artıklarının ortadan kaldırıldığını söyledi.
İLK SEANSTA MÜKEMMEL GÖRÜNÜM
İlk seansta bile cildin üzerindeki yağ butonlarının ve siyah noktaların kaybolduğunu kaydeden Dr. Savaş, bir süredir yurt dışında başarıyla gerçekleştirilen uygulama aşamaları ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Cilt öncelikle temizlenip işlem için hazırlanır. Temizlenen cilt üzerine, saf ve temiz su, pamuk yardımı ile baloncuklar kalacak şekilde uygulanır. Water peeling uygulaması için kullandığımız cihazın Epidermo Abrasor US başlığı ile, epidermis üzerindeki ölü deri hücrelerinden (keratin doku) arındırılır. Bu işlem US dalgalarıyla yapıldığı için, tüm cilt tiplerinde uygulanabilir olup, aynı zamanda aktif akneli ve hassas ciltlerde de rahatlıkla kullanılabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Bu başlık (epidermo abrasor US) aynı zamanda, işlem sonunda Radyo Frekans sonrasında serum yedirmede de kullanılır."
Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, peeling işleminin ardından, water peeling cihazı ile bir sonraki aşamanın gerçekleştirildiğini ve bu aşamada da, cihazın ciltte geçirgenliği artırarak, cilt için gerekli ürünlerin cilde yedirilmesinde fayda sağladığını belirtti.
SAĞLIKLI VE GÜZEL BİR CİLT
Water Peeling uygulamasının sonraki aşamasında, cilt üzerine iletkenliği artırmak için ultrason jeli sürüldüğünü ifade eden Dr. Savaş, "Radyo frekans dalgalarının daha da derine inip, fibroblast bağlarını ve elastin-kolajen liflerini sıkılaştırmak için, uygulama yapılan kişinin sırtına iletkenlik bandı (korter plağı) yerleştirilir. İşlem sırasında artı ve eksi kutuplar oluşturulduğundan, ısıyla birlikte kas dokusunu uyararak kaslarda kasılma ve ciltte sıkılaşma sağlanır" diye konuştu. Dr. Yasemin Savaş, söz konusu işlemin, boyun dahil yaklaşık 30 dakika sürdüğü bilgisini verirken, Convex RF başlığıyla yapılan uygulamanın ardından, ince ve derin çizgilerde kullanılan "T Point" başlığının kullanıldığını bildirdi.
T Point ile yapılan uygulamanın daha çok, nazobiyel, dudak çevresi, göz çevresi ve alın çizgileri üzerine yoğunlaştığını ifade eden Dr. Savaş, bu işlemin de yaklaşık 5 ile 8 dakika sürdüğünü kaydetti. Yaklaşık 40 dakika süren işlemler sonunda, cildin jelden arındırılarak temizlendiğini söyleyen Kadıköy Şifa Ataşehir Hastanesi, Kaliteli Yaşam Polikliniği Direktörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, işlem uygulanan kişinin cildine uygun nemlendirici ve güneş koruyucu sürülerek uygulamanın başarıyla sonlandırıldığını belirtti.
PEELİNGDE EN DOĞAL UYGULAMA
Water peeling uygulamasının su ile yapılması nedeniyle cilde kesinlikle hiçbir zarar vermediğini ve en doğal yöntem olduğunu söyleyen Dr. Yasemin Savaş, uygulama yapılan kişinin cildinde yaşadığı ferahlamayı anında hissetmeye başladığını ve ciltteki canlılığın gözle görüldüğünü ifade etti. Dr. Savaş, water peeling uygulaması sonrasında cildin pürüzsüz olmasıyla daha iyi ve yüksek geçirgenlik kazandığını da kaydederek, bu sayede ciltte mükemmel bir nemlenme sağlandığını, ışıltılı ve taze bir görünüme kavuşulduğunu da sözlerine ekledi.