WhatsApp canından etti!

WhatsApp canından etti!

Trabzonlu ailenin genç kızı whatsapp yüzünden canından oldu. Olay Almanya'da yaşandı. Türkiye ve Almanya'da insanlar bu olayı duyunca Whatsapp konusunda bilinçlendirme yapmaya karar verdi.

Almanya'nın Dortmund şehrinde yaşayan Trabzonlu ailenin 21 yaşındaki kızları Gamze Yılmaz whatsapp yüzünden canından oldu. Dortmund şehrinin bir kasabasında meydana gelen trafik kazasının ayrıntılı raporunda dikkat çeken detay yürekleri dağladı.

Babasının doğum günü hediyesi olarak aracı ile yaptığı trafik kazasında iki kişide ağır yaralanmıştı.




Kazayı tüm detayları ile inceleyen polis yaptığı inceleme sonucu genç kızın Whatsapp mesajı geldiği anda cep telefonuna bakması sonucu karşıdan gelen aracı görmeyerek kaza yaptığını açıkladı.

Olayı soruşturan polisin yaptığı açıklamada " Gamze sadece 2 saniye kadar ekrana bakmış ama anlık dalgınlık 80 km hızla bir betona çarpma etkisi yaratmış ve genç kız çarpmanın etkisi ile hayatını kaybetmiştir" dedi.

Gamze'nin annesinin yaptığı açıklama ise yürekleri dağladı. "Henüz yeni ehliyetini almıştı bir anaokul da öğretmenlik yapıyordu. Gencecik yaşta ölümünü kaldırabilecek durumda değiliz" . Gamze Sayılır'ın cenazesi Trabzon'un Maçka ilçesine defnedildi.