“winterfest” Etkinlikleri Kapsamında Artistik Buz Pateni Gösterisi Yapıldı

“winterfest” Etkinlikleri Kapsamında Artistik Buz Pateni Gösterisi Yapıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Winterfest 2014” kış festivali etkinlikleri kapsamında artistik buz pateni gösterisi yapıldı.
Yenişehir 2 binlik buz pateni salonunda düzenlenen artistik buz pateni gösterisine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Dilek Okuyucu ve Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar katıldı.
Yenişehir buz pateni salonunda sporcular tarafından artistik buz pateni gösterisi yapıldı. Vatandaşlar tarafından meraklı gözlerle izlenen buz pateni gösterisi izleyicilerden tam not aldı.
Erzurum’da 2014 kış festivalinin başladığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, festivalin içerisinde kültürel faaliyetler ve sanatçıların olduğunu söyledi. Sekmen, ”Festivalimiz başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Şuanda da bir buz pateni tesisi içerisinde bulunuyoruz. Burada gösteriler olacak. Diğer tesislerimizde farklı gösteriler var. Arzumuz kışın başlangıcını başlatmak ve başladığını ulusal düzeyde kamuoyuna duyurmak. Bunun için bu faaliyetleri yapıyoruz. Arzumuz şehrimiz daha fazla turist çeksin. Yerli ve yabancı turistler Erzurum’a gelsinler, dolaşsınlar. Hem spor yapıp dinlensinler hem de kültürel değerlerimizi ziyaret edebilme imkanı bulabilsinler.” dedi.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu sözlerine şöyle devam etti. “Kışın başlangıcını festivalle duyuruyoruz. Bu festivalin içerisinde spor yarışları, söyleşiler, sosyal ve kültürel etkinlikler bulunuyor. Üzerinde bulunduğumuz buz pistinde çalışan çocuklarımız bugün milli takımlarda dünyada ve ülkemizi temsil edip güzel sonuçlar almaktadır. Biz bunların sayısını yükseltmek istiyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte bütün spor dalları federasyonları olarak bu salonları doldurup çok güzel etkinlikler yapacağız.”