Yağmur uyarısı!

Yağmur uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Kastamonu hariç), İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Kırklareli, Tekirdağ’ın kuzeyi, İstanbul’un kuzey çevreleri, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Antalya’nın iç kesimleri, Isparta’nın doğusu, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan ve Kars çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz’in kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul ve Tekirdağ’ın kuzey kesimleri, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Osmaniye, Hatay’ın kıyı kesimleri ile zamanla Antalya’nın iç kesimleri, Isparta’nın doğusu ile Adana ve Mersin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile Konya’nın batı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük ile Düzce’nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Trabzon, Artvin ve Rize çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerin hava sıcaklığı
İstanbul: Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı (28)

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

Konya: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

İzmir: Az bulutlu ve açık (30)

Manisa: Az bulutlu ve açık (31)

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (34)

Gaziantep: Az bulutlu ve açık (32)

Adana: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

Mersin: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26) (ANKA)