Yahyalı Belediyesinden Üniversiteyi Kazanan 237 Öğrenciye Tablet

Yahyalı Belediyesinden Üniversiteyi Kazanan 237 Öğrenciye Tablet

Yahyalı Belediyesi 2014 yılı LYS sınavında dört yıl ve üzeri eğitim veren Kamu Üniversitelerini kazanan Yahyalılı 237 öğrenciye düzenlendiği törenle tablet hediye etti.
Yahyalı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen törene Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat, Mili Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Okul Müdürleri, muhtarlar, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, " Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin umudu gençler. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan, sizlerin başarısını kutlamaktan çok mutluyum. 2014 LYS sınavında gösterdiğiniz başarı bizlerin birer övünç ve gurur kaynağı olmuştur. Bundan yaklaşık 5 ay önce , belediye başkanı adayı olduğumda, ’üniversiteyi kazanan öğrencilere tablet pc dağıtmak’ projesi, sizleri motive etmek ve başarınızı ödüllendirmek için düşündüğümüz bir projeydi. Allaha şükürler olsun ki bugün projemizi hayata geçirmenin mutluluğu ve onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Öztürk, "İlçe olarak eğitim ve öğretimde iyi bir durumdayız. Öncelikle kaymakamlığımıza, milli eğitim müdürlüğümüze öğretmenlerimize anne - babalara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Tablet bilgisayar dağıtım konusunda meclis kararı alan Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Eğitimli gençler yetiştirmek için Kayseri ilinde ilk defa lise ve dengi öğretim Sonrası dört yıllık bir üniversiteyi kazanan yahyalılı öğrencilerimize Tablet bilgisayar dağıtıyoruz. En önemli yatırım geleceğimizin teminatı olan gençlere yapılan yatırımdır. En hayırlı hizmet insana yapılan hizmettir. 2023 hedefleri olan bir türkiye’nin başarıya ulaşmasındaki temel taşları sizlersiniz. Sizin göstereceğiniz başarılar hem bu ülkenin hem de ilçemizin kaderini çizecek, Türkiye’nin ekonomik,sosyal,kültürel açıdan gelişimine büyük katkılar sağlayacaksınız. " dedi.
Yahyalı Kaymakamı Ziyat Polat ise konuşmasında " Bugün burada Yahyalı Belediyesinin üniversiteyi kazanan öğrencilerimize tablet dağıtımı için toplandık. Bu eğitime verilen önemi gösteriyor. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere belediye meclis üyelerimize aldıkları bu karardan dolayı teşekkür ediyorum. En iyi yatırım gençlere yapılan yatırımdır. Bugün burada bunun en güzel örneğine tanık oluyoruz." dedi.
Tablet dağıtım töreninde LYS sınavında Yahyalı’ da birinci olan öğrencilere altın hediye edildi. Öğrenciler adına teşekkür konuşması yapan Ebru Kafalı’ da bu güzel hediyeden dolayı tüm Yahyalılı öğrenciler adına Belediye Başkanı Esat Öztürk’ e teşekkür etti.
Proğram da yapılan konuşmalardan sonra 237 öğrenciye hediye tabletleri Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat, Mili Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Okul Müdürleri ve muhtarlar tarafından öğrencilere dağıtıldı.