Yahyalı Şehitleri İçin Ağaç Dikti

Yahyalı Şehitleri İçin Ağaç Dikti

Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Yahyalı Milli Eğitim Müdürlüğü Yahyalı Şehitleri için 75. Yıl mahallesi TOKİ konutlarında oluşturulan Yahyalı Şehitleri Hatıra Ormanı’na ağaç dikme etkinliği düzenledi. Yahyagazi İlkokulu öğrencileri, şehit aileleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte 500 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Düzenlenen ağaç dikme etkinliğinde konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk şehitlere herkesin minnet borcunun olduğunu dile getirerek şunları söyledi. Başkan Öztürk; “ Bizler için, ülkemiz için can vermiş şehit kardeşlerimizden Fatihalarımızı eksik etmiyoruz. Yakın tarihlerde şehit olmuş, geçmişte Kore savaşında, kurtuluş savaşında şehit olmuş insanlarımızın ruhlarına bugün ağaç dikerek alacağımız sevapları göndereceğiz. Ben ağaç dikmeyi çok önemsiyorum. Bugün burada bir taşla dört kuş vurmuş oluyoruz. Birincisi okulumuzun etrafına ağaç dikerek güzelleştirmiş olacağız. İkincisi camimizin etrafını güzelleştireceğiz, üçüncüsü TOKİ Konutları güzelleştirmiş olacağız dördüncüsü ise şehitlerimiz için güzel bir hatıra ormanı oluşturmuş olacağız. Bugün 500 adet çam fidanını toprakla buluşturuyoruz. Allah nasip ederse ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek. Bundan böyle bir şeyi vesile ederek bir araya gelip ağaç dikimi yapacağız.” diye konuştu. Başkan Esat Öztürk ayrıca kendini dinleyen minik öğrencilere de ağaç sevgisinin öneminden bahsederek dikilen fidanlara gözleri gibi bakmalarını istedi.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ise konuşmasında “ Belediye Başkanımızın yaşadığı şehri yeşillendirmek adına düzenlendiği ağaç dikme kampanyasından okullarımızın da istifade etmesi için birlikte bir planlama yaptık. Geçen hafta 3 Aralık Engelliler Gününde Atatürk Ortaokulu’muza ağaç dikimini gerçekleştirmiştik. Bugünde aziz şehitlerimizin anısına ağaçlandırma yapacağız. Bu ağaçlandırma çalışması ile vatanımızı bize emanet eden bütün şehitlerimize ve Yahyalılı şehitlerimize Fatiha okunmak için vesile kılınmasını diliyoruz. Gölgesinde oturduğumuzda, etrafında oyunlar oynadığımızda, altında serinlediğimizde inşallah aziz şehitlerimizi anarak onlara Fatiha göndermemize vesile olacak bu güzel çalışmaya sevgili öğrencilerimize kattık. İnşallah öğrencilerimiz bu ağaçlara gözü gibi bakarak kendileri ile büyümelerine katkıda bulunurlar. Belediye Başkanımızın dediği gibi okulumuzu, camimizi, mahallemizi, yaşadığımız ilçemizi, dünyamızı güzelleştiriyoruz. Güzeli düşünüp, güzeli paylaşmak adına bu çalışmayı düzenlemek için bütçesinden pay ayıran Belediye Başkanımıza ve bu gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve davetliler şehit aileleri ile birlikte hatıra ormanına ağaç dikti.