Yaktığı Ateşin Dumanından Zehirlenerek Öldü

Yaktığı Ateşin Dumanından Zehirlenerek Öldü

Konya’da bir inşaat şantiyesinde gece bekçiliği yapan şahıs, konteynerde teneke içinde yaktığı ateşin dumanından zehirlenerek hayatını kaybetti.
Olay, saat 07.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Molla Gürani Mahallesi Damlataş Sokak’taki bir inşaatın şantiyesinde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saat 18.00 sıralarında gece vardiyasını devralan bekçi Osman Dursun (49) konteynerde beklemeye başladı. Gece yarısından sonra soğuyan havanın etkisiyle içeride üşüyen Osman Dursun, dışarıda yaktığı odunları bir tenekeye koyduktan sonra ısınmak için konteynerin içine koydu. Saat 07.00’de vardiyasını devralmaya gelen gündüz bekçisi, Osman Dursun’u yerde hareketsiz bir şekilde bulunca polis ve ambulansa haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Osman Dursun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri de bekçinin hayatını kaybettiği konteynerde inceleme yaptı. Bu sırada şantiye yetkilileri görüntü almaya çalışan gazeteleri engellenmek için girişimlerde bulunması dikkat çekti.
Osman Dursun’un, memleketi Mardin’den bir süre önce çalışmak için Konya’ya geldiği ve 2 aydır şantiyede gece bekçisi olarak çalıştığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.