YAKUP ASLAN: "TARAFTAR TÜRKİYE’DE FUTBOLUN ADALETİNE GÜVENMİYOR"

YAKUP ASLAN: "TARAFTAR TÜRKİYE’DE FUTBOLUN ADALETİNE GÜVENMİYOR"

Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, hakemlerin önlerini kesmek için her türlü mücadele gösterdiklerini belirterek, taraftarların Türkiye’de futbolun adaletine güvenmediğini söyledi.
Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, 2-1 kazandıkları Kayseri Erciyesspor maçı sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aslan, takımın yavaş yavaş oturacağını belirterek, "Bizim aldığımız sonuçtan ziyade takımın mücadele azmi ve oyun isteğinde, isabetli paslarda ilerleme var. İyi tarafı bu. Kötü tarafını ise galip geldiğiniz zamanlarda söylemek lazım. Maalesef hakemler hale bizim önümüzü kesmek için her türlü mücadele gösteriyorlar. Hakem dünkü maçta bütün takdir haklarını aleyhimize kullandı. Örnek verecek olursak; Mustafa Akbaş rakip takımdan bir oyuncuyu düşürdü ve hakem oyun durduktan sonra sarı kart gösterdi. Cardozo’ya aynı hareketi yaptılar. Cardozo düşmedi ve oyun devam etti, durduktan sonra ise rakip takım oyuncusuna kart göstermedi. Cardozo’ya defalarca faul yapıldı. Cardozo’nun aldığı bütün kafa toplarına aleyhimize faul verdi. Cardozo’ya yapılan bütün faullerde es geçti. Allah’tan Kayseri Erciyesspor’un bizim aleyhimize verilecek net pozisyonu yoktu. Hakem, ceza sahası içinde bir pozisyon olsaydı bizim aleyhimize hata yapabilirdi" dedi.
"HAKEMLER BİZE KARŞI ÖN YARGILI"
Hakemlerin herkes gibi hata yapabileceklerini belirten Aslan, "Hakemler hata yapabilir ama bu 3 büyük takımın aleyhine olduğu zaman bunlar olmuyor, lehlerine olduğu zaman çok kolay düdük çalabiliyorlar. Bizim ise aleyhimize olan düdükleri çok kolay çalıyorlar. Onların tam tersi bizde söz konusu. Biz kıyak istemiyoruz. Biz sadece ve sadece hakkımızı olanı istiyoruz. Eşit maç yönetmelerini istiyoruz. Biz zaten bize haksız faul çalındığı zaman bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Kayseri Erciyesspor maçında rakip oyuncu Edinho’nun kırmızı kart görmesi belki biraz ağır kaçabilir ama kasıtlı bir hareket var. Ama bu durum bizim lehimize olan bir durum değildi. Bize bir avantaj sağlamadı, yarım dakika sonra oyun bitti. Bize göstermiş olduğu kartların bazıları doğruydu. Cesurca çaldı ama aynı kartları İstanbul takımlarına gösterebiliyor mu? En ufak bir harekette bize kart gösterebiliyor ama el kol hareketi yapan küfür eden oyuncuya bir şey diyemiyorlar, kart gösteremiyorlar. Duymamazlıktan geliyorlar. Bu kadar çifte standart olmaz. Biz bunları galip geldiğimiz zaman söylüyoruz. Galip gelmemiz hakemin yaptığı hataları görmediğimiz anlamına gelmez. Hakemler bize karşı bana göre ön yargılı" ifadelerini kullandı.
"SORUMA HALEN CEVAP ALAMADIM"
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, geçtiğimiz aylarda hakemler hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili olarak bir soru yöneltiğini ancak halen bu soruya cevap alamadığını belirterek, "Ben Zekeriya Alp döneminde, ’Hakemlere 3 büyük takımı küstürmeyin, üzmeyin. Onları üzersek seçimi kaybederiz ve hep beraber gideriz.’ söylendiği iddia ediliyor, böyle bir şey var mı diye sorduk. Buna bir cevap vermelerini bekledik ama şimdiye kadar hiç kimse cevap vermedi. Ben bunu 1.5 ay önce sormuştum. Böyle bir şaibe dolaşıyor. Bunu eski bir hakem televizyonlarda çıkıp söyledi. 3 büyükleri kollayın onların üzmeyin şeklinde bir talimat verildiği iddia edildi. Bu doğrumu yanlış mı şeklinde ben de sormuştum ama kimse cevap vermedi. Cevap vermemeleri bunun doğru olduğu anlamına mı geliyor. Şimdiki MHK’den böyle bir şey duymadık. Eski dönemdeki MHK’den duyduk. Böyle spekülasyonların olduğu yerde futbol olmaz" şeklinde konuştu.
"TARAFTARLARIN MAÇLARA GİTMEMESİNİN NEDENLERİNDEN BİRİ ÜLKE FUTBOLUNDA ADALETİN KALMAMASIDIR"
Taraftarların maçlara gitmemesinin nedenlerinden biri de ülke futbolunda adaletin kalmamasından kaynaklandığını belirten Aslan, "Passolig deniyor. Bakıyorsunuz Konya’daki maçta tribünler dolu. Demek ki istediği zaman taraftar maça gidebiliyor. Bu Passolig meselesi değil. Taraftar artık Türkiye’de futbolun adaletine güvenmiyor. Futbolun üzerine büyük oyunlar oynadığını, manipülasyonlar yapıldığını biliyor artık taraftarlar. Onun içinde taraftar zevk almıyor futboldan. Bizim taraftarımızda mücadelemiz engelleniyor diye bir imaj oluşmuş. Büyük oranda böyle bir düşünce var. Bizi gördüklerinde bunu dile getiriyorlar. Bu ülkede sadece iyi futbol oynamayla, iyi bir takım kurmayla şampiyon olunmuyor imajı oluştu. Taraftarın çok fazla bir beklentisi yok futboldan" sözlerini sarf etti.
"ZİRVE İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"
Yakup Aslan, zirve için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Erkan Zengin’in Trabzonspor’un gelişini eleştirenler şimdi mahcup oluyorlardır. Erkan bu kulübe çok şey katacaktır. 2.5 maçtır bizimle birlikte yeni yeni arkadaşlarıyla uyum sağlıyor. Takımımızın yarısı yok. Milli takımda bulunan oyuncular ve sakat oyuncularımız var. Salih ve Mehmet yoğun tedavilerle oynadılar. Bu ortamda hocamız ilk 18’i tam oluşturamadı. Bu durumda futbolcuları ben canı gönülden tebrik ediyorum. Canla başla mücadele ettiler. Takımın uyumu arttığı sürece daha iyi işler yapacağız. Devre arasında yaptığımız transferler son derece olumlu. Çeşitli nedenlerle takımın yarısı olmamasına rağmen, hakemlerin kötü maç yönetmesine rağmen, göstermiş olduğumuz performans umut ışığı oluşturdu. Hakemler hata yapmazlarsa biz yine zirveyi zorlayacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.