Yalçın Atlı; “hep Birlikte Engelleri Kaldırıyoruz”

Yalçın Atlı; “hep Birlikte Engelleri Kaldırıyoruz”

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çalışanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Genel Sekreterlik ve bağlı hastanelerde çalışan engelli mesai arkadaşları ile bir araya geldi.
Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı hastanelerde çalışan engelli çalışanlar yöneticileri ve mesai arkadaşları ile bir araya gelerek hem sorunlarını hem de çalışama hayatının kazandırdıklarını paylaşma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı yaptığı açıklamada; “Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında BM kararı ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Engelli yurttaşlarımızın yaşamdan haz almalarını ve geleceğe güvenle umutla bakmalarını sağlayacak imkanların sunulması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılmasının yalnızca engellileri değil, tüm toplumu mutlu ettiğini ifade etti. Engelli kardeşlerimizin kalplerinin daha hassas ve duyarlı olduğunu biliyoruz ve onların bu hislerinden faydalanarak, fiziksel engelli olmayan bizlerin kalplerimizdeki olumsuz duygulardan bu vesile ile kurtulmamız gerektiğini böylece huzur dolu kardeşlik duyguları yükselmiş bir toplum olmaya doğru ilerlememiz gerektiğini söyledi. Atlı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin engellilere yönelik yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamasında “Sağlık kuruluşlarımızda engelli ve yaşlı hastalarımızın hizmet alımlarını kolaylaştırmak üzere istemeleri halinde işlemlerinde yardımcı olacak refakatçi personel (hostes hizmeti) temin edilmektedir. İşitme engelli hastalarla iletişimi sağlamak üzere personelimize işaret dili eğitimleri verilmektedir. Engellilerimize poliklinik hizmetlerinde öncelik verilmektedir. Görme engelliler için brill alfabesi ile hasta hakları ve hastane tanıtım kitapçıkları hazırlandı. Engelli vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına kayıt ve kabul işlemleri yapılırken özel durumuna uygun şekilde işlemlerinin yapılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Engelli ve kimsesiz hastaların başvurdukları sağlık kuruluşundan başka bir sağlık kuruluşuna nakli gerektiğinde, imkânlar ölçüsünde transferi sağlanmaktadır” dedi
Genel Sekreterlikte ve Uşak Devlet Hastanesinde toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmada engelli sağlık çalışanlarına teşekkür belgeleri, çiçek ve kitap hediyesi ile kokteyl sona erdi.