Yalova Belediye Meclisi’nde Deprem Tartışması

Yalova Belediye Meclisi’nde Deprem Tartışması

Yalova Belediye Meclisi üyeleri, belediye binasının depreme dayanıklı olup olmadığını tartıştı.
Yalova Belediye Meclisi’nin ekim ayı 4. oturumunda AFAD’dan gelen talep üzerine belediyeye ait arazilerden hangilerinin barınma merkezi olarak teklif edileceği yönünde Deprem ve Afet Komisyonunun görüşü okundu. Bu konuda meclis üyeleri fikirlerini beyan etti. AK Partili üye Fahrettin Yıldız, belediye binasında sık sık onarım yapıldığını, binanın depreme karşı ne derece dayanıklı olup olmadığının ise bilinmediğimi söyledi. Bu söz meclis üyelerini ikiye böldü. İmar Komisyonu Başkanı Mimar Cemil Aydın, binanın depremde rüştünü ispat ettiğini dile getirerek, "Kimse korkmasın, bu bina yeterince sağlam" dedi.
Bunun üzerine söz alan Mimar Baydur Bilen ise, "Ben de yüksek mimarım. Bu bina son derece riskli. Bir depremde bu bina yerle bir olur" diye konuştu. Meclis uzun süre bu meseleyi tartıştı.
Meclisin bir diğer sıcak maddesi ise, engelli ailelerine 20 metreküpe kadar, 3 engellisi bulunan ailelerde ise 40 metreküpe kadar ücretsiz su kullanma hakkı tanınması teklifi oldu. AK Parti grubu tarafından sunulan bu teklifle ilgili söz alan CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik, "Bazıları su üzerinden vatandaşlara siyasi mesaj vermeye çalışıyor. CHP olarak biz de engelliler konusunda en az Ak Parti kadar hassasız. Ama bu maddenin önce komisyona aktarılması ve kasım ayı meclisinde görüşülmesi lazım" dedi.
Bu teklif, oy birliği ile teklif Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.