YALOVA İLE ROTENBURG KARDEŞ ŞEHİR OLDU

YALOVA İLE ROTENBURG KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Yalova ile Almanya’nın Rotenburg kenti kardeş şehir oldu. Kardeş Şehir Protokolü’nü Rotenburg Belediye Başkanı Stephan Neher ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman imzaladı.
Yalova Belediye Meclis Salonunda düzenlenen törenle Yalova ile Rotenburg kardeş şehir oldu. Yalova Belediye Meclis Salonundaki törene Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Jutha Woule, Rotenburg Belediye Başkanı Stephan Neher ve Rotenburg Belediyesi yetkileri, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediye Meclis üyeleri katıldı. Tören öncesinde söz alan Rotenburg Belediye Başkanı Stephan Neher Yalova ile imzalanan kardeş şehir protokolünün önemine değinerek, "Burada olmaktan gurur duyuyorum. Bu imza ile Türk-Alman dostluğunu güçlendirmek istiyoruz" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Almanya Dünya üzerindeki önemli ülkelerden birisi. Rotenburg’da Almanya’nın önemli kentlerinden birisi. Biz Rotenburg’dan çok şey öğreneceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
Ardından Yalova ile Rotenburg arasında ki kardeş şehir protokolüne Rotenburg Belediye Başkanı Stephan Neher ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman imzaladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman konuklarına çeşitli hediyeler sunarken, Rotenburg Belediye Başkanı Stephan Neher ise Salman’a Rotenburg’un bayrağını hediye etti.