Yalova’da Ak Parti Kongre Tarihlerini Açıkladı

Yalova’da Ak Parti Kongre Tarihlerini Açıkladı

Yalova’da AK Parti teşkilatında kongre süreci başladı. Merkez ilçe kongresi 28 Aralık 2014 Pazar, il kongresi ise genel merkezin belirleyeceği bir tarihte yapılacak.
AK Parti, 5. olağan kongre öncesinde il kongrelerinin startını verdi. Yalova kongre takvimi netleşti. Kongre süreci 18 Ekim 2014 Cumartesi günü köy ve mahallelerde yapılacak ege seçimleri ile başlayacak. Ardından belde ve ilçelerin kongreleri yapılacak. Merkez ilçe kongresi 28 Aralıkta tamamlanacak. İl kongresi ise genel merkezin belirleyeceği bir tarihte yapılacak.
İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, genel merkezinin bu görevi kendisine yeniden tevdi etmesi durumunda görevden kaçmayacağını söyleyerek, "AK Parti birçok alanda olduğu gibi aday belirlemeye de yenilikler getirdi. Bizim partimizde istişare ve ittifak ön plandadır. Ben şu anda il başkanlığı görevindeyim. Partimi kongre sürecine en sağlıklı şekilde götüreceğim. Partimiz teşkilatımızla yapacağı istişareler neticesinde bu görevi yeniden bana tevdi ederse bu görevden kaçmam. Bizim partimizde başkanlık görevini yürütecek liyakat ve ehliyette çok arkadaşımız var. Kim partimizin başkanı olursa olsun bu görevi en iyi şekilde yerine getirir" dedi.
SAĞDUYU ÇAĞRISI
Yalova’da yaşanan olayları da değerlendiren Öztabak, "Ülkemizde ve son olarak Yalova’da yaşanan olaylar son derece üzücüdür. Bu olaylarda şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Biz ülke olarak bu gibi hadiseleri daha evvel de yaşadık. Ve gördük ki bu olaylar dış mihrakların pompalaması ile meydana geliyor. Halkımızın bu durumun farkında olduğunu görüyoruz. Kimsenin provokasyonlara kapılmamasını ve sağduyulu hareket etmesini istiyoruz. Ülkemiz için en hayırlı olan da budur" dedi.
Teşkilat Başkanı Hüseyin Uygun, kongre tarihleriyle ilgili bilgi verdi. Uygun, Armutlu ilçesi 8 Kasım 2014, Subaşı-Kaytazdere beldeleri 9 Kasım 2014, Kadıköy-Koru beldeleri 16 Kasım 2014, Altınova ilçesi 23 Kasım 2014, Termal ilçesi 29 Kasım 2014, Çınarcık 7 Aralık 2014, Çiftlikköy 21 Aralık 2014, Merkez ilçenin ise 28 Aralık 2014 tarihinde kongre yapacağını açıkladı.