Yalova'da dengeleri değiştirecek adım

Yalova'da dengeleri değiştirecek adım

Yalova'da 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçimler öncesi dengeleri değiştirecek bir adım atıldı. 30 Mart seçimlerinde iyi bir performans sergileyen DYP adayı Cemal Turhan, CHP adayı Vefa Salman lehine adaylıktan çekildi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, DYP olarak Yalova'daki adaylarını CHP adayı lehine geri çekme kararı aldıklarını duyurdu.

"YEREL SEÇİMLERE İDDİASIZ GİRDİK AMA..."

Bunu ulusal bir konu olarak düşündüklerini aktaran Abdullahoğlu, ANKA'ya şu açıklamayı yaptı:

"DYP olarak, yerel seçimlere iddiasız girdik, böyle bir iddiamız yoktu, adımızı duyurmak için seçimlere girdik. 68 civarında bir oy aldık. Gördük ki bırakın 50-60'ı 2 oyun bile, tüm dengeleri değiştirebilecek gücü olduğu ortaya çıktı. Yalova'da, bu çerçevede biz bu ülkenin bir ferdi olarak, ulusal görev olarak, oradaki milli iradenin gerçek tecellisine katkı sunma adına adım attık."

"ALACAĞIMIZ OY BÜTÜN DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR"

"Bizim alacağımız oy bütün dengeleri değiştirebilir. Bunun için CHP adayı Vefa Salman lehine adayımız Cemal Turhan'ı adaylıktan çekiyoruz. Türkiye toplumun büyük bir kısmı ile kavgalı, negatif elektrik yayan bir Başbakan, tarafından yönetiliyor. Buna dur demek istiyoruz. Şu anda önümüzde böyle bir iman var. Yalova yerel seçimlerinde çekilerek, CHP adayına destek olacağız." dedi.

Milletin menfaatlerini ön Panda tuttuklarını ifade eden Abdullahoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.