Yanlışlıkla morga girince hayatı değişti!

Yanlışlıkla morga girince hayatı değişti!

Muş'ta yaşayan ve okuma yazma bilmediği için hastanede büyük zorluk çeken 60 yaşındaki Aynur Özbek, katıldığı kurs sayesinde okur yazar oldu. Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinde halk eğitim merkezi tarafından açılan okuma yazma kursuna katılan 10 çocuk annesi Özbek, azmiyle görenlerin takdirini topluyor. Yaşıtlarının, evde oturup torun büyüttüğü bir dönemde büyük bir özveriyle okuma yazma öğrenen Aynur nine yaptığı açıklamada, okuma yazması olmadığından hayatın her alanında büyük sorun yaşadığını söyledi. Yüksek tansiyon hastası olan ve 3 yıl önce gittiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaşadığı olaylar sonrası okuma yazma öğrenmeye karar verdiğini anlatan Özbek, şöyle konuştu:

"Hastaneye gittiğim andan itibaren okuma yazma bilmediğim için büyük sıkıntı yaşadım. Hastanenin asansöründe kaldım ve hangi düğmeye basacağımı bilmediğimden kendimi morgda buldum. Doktora kendimi ifade etmekte dahi çok zorluk çektim. Sorduğu soruların hiçbirini anlamadığım için hastalığımı anlatamadığımı fark ettim. Bu sıkıntılardan sonra da okuma yazma öğrenmeye karar verdim ve katıldığım kurs sayesinde okumayı da yazmayı da öğrendim. Artık telefon da kullanabiliyorum. Adımı, soyadımı yazıp telefonuma gelen mesajları okuyabiliyorum."

Bölgedeki kadınların bir çoğunun okuma yazma bilmediği için aynı problemlerle karşılaştığına değinen Özbek, "Eskiden markete gidince eşyaların üzerindeki fiyatları okuyamıyordum. Alışveriş yaparken çok zorlanıyordum. Birilerine sormak zorunda kalıyordum. Bazen utanıyordum. Şimdi okuma yazmayı öğrendim. Markete de gidiyorum. Artık her yere giderim" dedi.
Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Maşallah Kılıçarslan ise ilçeye bağlı tüm köylerde okuma yazma kursu açtıklarını belirterek, bu kurslar sayesinde 200'e yakın kursiyerin okuma yazma öğrendiğini kaydetti.