Yapılandırmada Son Gün 1 Aralık

Yapılandırmada Son Gün 1 Aralık

Gaziantep’te 6552 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar belediyelere akın etti.
Yapılandırmada son günün 1 Aralık olduğunu öğrenen vatandaşlar, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerinin içerisinde bulunan veznelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları ise vatandaşlara vergi yapılandırmasının son gününün 1 Aralık olduğunu hatırlatarak uyarıda bulundu. Konu ile alakalı bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ’’Son çıkan Torba Yasa’yla vatandaşlarımızın belediyeye ödeyecekleri emlak ve çevre temizlik vergi borçları yapılandırıldı. Böylelikle gecikmeli faizleri silindi ve onun yerine ÜFE oranında bir artış oranı getirildi. Bu da vatandaşa 6 aydan başlamak üzere 18 aya kadar taksitlendirme yapabilme imkanı sunuyor. Aynı zamanda kredi kartına da 5 taksit uygulamamız var. Vatandaşımızın vergisini bekleme yapmadan rahat bir şekilde ödemesi için vezne sayımızı arttırdık. Gelen vatandaşımızı bekletmeden vergilerini hızlı bir şekilde tahsil etmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
Başkan Tahmazoğlu, vatandaşların ödemede sıkıntı çekmemesi ve yoğunluk yaşanmaması için Cumartesi günü de veznelerin açık olacağını kaydetti.
Şehitkamil Belediyesi de çıkarılan Torba Yasa gereği vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını almaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi, 6552 sayılı Kanun’la bazı alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarını yapılandırmak isteyen vatandaşları uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Emlak, çevre temizlik ve kültür payı vergileri vatandaşın isteğine göre 6-9-12 ve 18 aylık taksitler halinde ödenebilecek. Vatandaşların 6552 sayılı Kanun kapsamındaki bu yapılandırmadan faydalanılması halinde, kanunun belirlediği oranda gecikme zammı indirimi olacak. Vergi borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi 1 Aralık 2014 olurken, borçların yapılandırmasının ilk taksitinin ödenebileceği son gün ise 31 Aralık 2014.”
Açıklamada çeşitli nedenlerle belediyeye gelemeyen vatandaşların borçlarını Vakıfbank Iban No: TR 380001500158007293599881 nolu hesaba, Posta Çek No: 483435 nolu posta hesaba, belediye vezneleri ve www.sehitkamil.bel.tr adresinden online olarak ödeyebilecekleri bildirildi.