Yaralı askerlere yardım etmek isterken şehit düştü

Yaralı askerlere yardım etmek isterken şehit düştü

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da çıkan olaylarda şehit düşen polis memuru Ozan Özen, çatışmalar sırasında yaralanan askerlere yardım etmek isterken, yine askerlerce açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görevli olduğu sırada yaşanan çatışmalarda, darbeye teşebbüs eden askerlerden yaralananları hastaneye götürürken, yine askerlerin açtığı ateşle başından vurularak şehit olan İstanbul Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Özen'in, memleketi Bolu'nun Sümer Mahallesi'ndeki evinde yas hakim.

Şehit babası Metin Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah böyle nasip etmiş. Oğlumuz şehit oldu. Biz de şehit annesi babası olduk. Vatan sağolsun. Yapacak bir şey yok." dedi.

- Yaralı askerleri taşırken darbeci askerlerin ateşiyle şehit düştü

Oğlunun Pendik'te görev yaptığını anlatan Özen, "Olaylar başladığında telefonla görüştük, 'Baba burada bir şey yok. Biz iyiyiz' dedi. En son nişanlısı görüşmüş gece, ona da iyi olduğunu söylemiş. 'Şarjım bitiyor telefonu kapatmak zorundayım' demiş. Herhalde olay ondan sonra olmuş." diye anlattı.

Özen, ertesi sabah oğullarının yoğun bakımda olduğunu öğrendiklerini, yanına gitmek için yola çıktıklarını ancak vefat haberinin yoldayken geldiğini belirterek, "Çatışmada yaralanan askerlere polis üniforması giydirmişler, hastaneye götürüyorlarmış. Oğlum da araç kullanıyormuş. Aracı taramışlar. Onların yaralı askerlerini hastaneye götürürken olmuş. Öbür tarafın yaptığı bir hainlik. Asker, polis bunların hepsi bizim vatandaşımız, bizim çocuklarımız." diye konuştu.

Özen, "Bu olay engellenmese daha farklı bir ülkeye uyanabilirdik, kardeş kardeşe girebilirdi. Sağolsunlar onların sayesinde bu olaylar bastırıldı. İnşallah tamamen ortadan kalkar. Sorumlular da cezasını bulur inşallah. Darbeye teşebbüs edenlerin, yasaların verdiği ceza her neyse ona göre cezalarını görmesini isterim." şeklinde konuştu.

- "Analar yanmasın, evlere ateş düşmesin"

Şehit babası Metin Özen, darbeci askerlerin halka ve emniyet mensuplarına ateş açmasına ilişkin duygularını, "Bu hainlerin cezalandırılmasını istiyorum. Karşımızdaki düşman mı? O da bu vatanın evladı, sen de ama yazık. Başkalarının planlarına alet olmasınlar. Bu ülke, çok güzel bir ülke." sözleriyle dile getirdi.

"Sözün bittiği yerde" olduklarını ifade eden anne Emine Özen de "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Olay nasıl oldu, kimler suçlu bilmiyoruz. Bunu yapanlar kimse cezalandırılsın, analar yanmasın, evlere ateş düşmesin." dedi.

Evladının pırıl pırıl bir insan olduğunu dile getiren şehit annesi Emine Özen, şunları söyledi:

"Hayata her zaman aktif, pozitif bakan bir evlattı, dürüsttü. Yavrum şehit oldu. Şerefiyle yaşadı, şerefiyle öldü. Bir kurşunla, hiç acı çekmeden kafasından kurşunu yediği gibi ölmüş zaten. Nişanlısıyla 4 senedir görüşüyordu. 6 ay önce de nişanlanmışlardı. 2017'den sonra da düğününü yapacaktık. Öyle planlıyorduk. Nişanlısı da yandı, biz gibi. Yapacak bir şey yok. Sözün bittiği bir yer."

Oğlunun Özel Harekat polisi olmak istediğini aktaran anne Özen, "Bir daha görmek nasip olmadı. Bayramda da gelemedi zaten. En son o akşam telefonla görüştük, sesini duyduk. Ben bir ay yanında kaldım. Özel Harekat birimine geçmek istediğini söylemişti. Atışları çok güzelmiş. Zaten her işi öyleydi." dedi.

Şehit annesi son olarak, darbe girişiminde bulunanların, kim ve hangi mevkide olursa olsun cezasını bulması gerektiğini sözlerine ekledi.