Yaralı ayı için seferber oldular

Yaralı ayı için seferber oldular

Arka iki bacağı da kırılan 4 yaşındaki ayının imdadına Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Bölge Müdürlüğü ekipleri yetişti.

Dağlık alanların zemininin halen karla kaplı olması nedeniyle yiyecek bulamayan 4 yaşındaki ayı, karnını doyurabilmek için İnegöl-Bozüyük karayolu üzeri Mezit-5 mevkiinden yola indi. Bu sırada Bozüyük istikametinden İnegöl’e doğru seyir halinde olan sürücü Ayhan Kök yönetimindeki 34 GA 7690 çekici, 34 GA 7443 dorse plakalı TIR’ın çarpması sonucu yolun kenarındaki su kanalına yuvarlandı.

Arka iki bacağının da kırılması sonucu yürüyemeyen ayı, acı içerisinde etrafına bakınırken, karanlıktan dolayı fark edemediği ayının durumunu gören TIR şoförü, büyük üzüntü yaşadı. TIR şoförünün haber vermesi üzerine kaza yerine gelen İnegöl Bölge Trafik ekipleri, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Bölge Müdürlüğüne bildirdi. 4 yaşındaki ayı zaman zaman ayağa kalkıp yürümek istedi ancak arka bacaklarının kırık olması yüzünden bunda başarılı olamadı. Kaza yerine gelen ekipler, acısının dinmesi için olay yerinde yaptıkları müdahalenin ardından yavru ayıyı kafese koyarak Bursa’ya götürdüler. TIR sürücüsü ise, ekipler gelip müdahale edene kadar ayının başından biran olsun ayrılmadı.
Ekiplerle birlikte olay yerine gelen Bursa Milli Parklar Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu, şuan durumu hakkında net bir şey söylemenin doğru olmayacağını, arka bacaklarına kırık olduğunu gözlemlediklerini belirterek, Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürerek gerekli tedaviyi uygulayacaklarını söyledi.

İLK DEĞİL

İnegöl’de geçtiğimiz yılda ayı vakası yaşanmıştı. 2 Ocak 2014 tarihinde, yiyecek bulmak için İnegöl şehir merkezine inen ayı, gece kentte paniğe yol açmıştı. Bir zabıta memurunu da yaralayan ayı, 3.5 saat süren kovalamaca sonunda, atılan iki uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirildi.
Uludağ’ın doğu yamacında yer alan İnegöl’de 2 Ocak 2014 tarihinde gece saat 03.30’u gösterdiğinde ayı paniği yaşanmıştı. Devriye gezen polis ekipleri, hızla koşan hayvanı takip etmeye başladı. Hayvanın ayı olduğunun anlaşılması üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip gönderen polis, alarma geçti. Yaklaşık 3.5 saat süren kovalamacanın ardından ayı, Sinanbey Mahallesi Salkıımsöğüt Sokak’ta kıstırıldı. Polis ekipleriyle birlikte haber verilmesi üzerine gelen İnegöl Belediyesi’nde görevli veteriner hekim tarafından atılan uyuşturucu iğne ile vurulan ayı, bir süre sersemledikten sonra yeniden çevrede toplanan meraklılara doğru koşmaya başladı. Bu sırada ayının saldırması sonucu Zabıta Memuru yaralandı.

Kısa bir süre sonra tekrar uyuşturucu iğne ile vurulan ayı daha sonra olay yerine çağrılan iş makinasının yardımıyla tamamen etkisiz hale getirildi. Başında veteriner hekim ve görevlilerin beklediği ayı Bursa’dan gelen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yaban Hayatı Koruma görevlilerine teslim edildi. Gerekli tedavilerinin ardından İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından Boğazova Mevkii'ne götürülen ayı, ormanlık alana bırakıldı.