Yaralı Yavru Köpeğe Gençler Sahip Çikti

Yaralı Yavru Köpeğe Gençler Sahip Çikti

Batman’da bir aracın çarptığı yaralı köpek yavrusuna gençler sahip çıktı. Belediyeye götürülen yavru köpek ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Batman’da sabah saatlerinde bir aracın çarparak yaraladığı yavru köpeği gören duyarlı gençler köpeği alarak tedavi için Batman Belediyesi’ne götürdü. Kucaklarında taşıdıkları yavru köpeğin hayatta kalması için yoğun çaba sarf eden gençler yavru köpeğin kurtarılmasını istedi. Köpekte açık yara olamadığı için belediye veterinerleri tarafından kısırlaştırma ve aşı yapıldıktan sonra yavru köpek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne götürüldü. Yavru köpeği Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim eden duyarlı gençler, yavru köpeğin yol kenarında inlediğini ve buna dayanamadıkları için tedavi için belediyeye getirdiklerini söyledi.
Sokak köpeklerine karşı vatandaşların ve özellikle araç sürücülerinin dikkatli ve duyarlı olmalarını isteyen gençler, "Batman’da sokak köpeklerine karşı vurdum duymazlık var. Sokaklarda çocuklar yakaladıkları sokak köpeklerinin boyunlarına ip bağlayarak peşlerinde dolaştırıp hayvana işkence yaptırıyorlar. Bunun önüne geçmek ve sokak köpeklerinin barınaklarda toplanması için bir çalışma yapılmasını istiyoruz" dedi.