Yardım Amaçlı Para Toplayarak Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Yakalandı

Yardım Amaçlı Para Toplayarak Dolandırıcılık Yapan 4 Kişi Yakalandı

Antalya’da Engelsiz Yaşam Vakfı, LÖSEV ve belediye adına yardım topladığını iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.
Antalya Emniyeti Asayiş Şuıbe Müdürlüğü Yanlkesiclik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, cumhuriyet başsavcılığına dolandırıldığı başvurusunda bulunan H.S.’nin şikayeti üzerine geniş çaplı bir araştırma başlattı. M.B.’nin Engelsiz Yaşam Vakfı ve Lösev Vakfı adına organizasyon düzenleyeceğini söyleyerek kendisine 10 bin TL’ye davetiye sattığını ancak organizasyonun düzenlenmediğini ve dolandırıldığını anlayan H.S., M.D.’den parasını geri istediğinde ise bir sonuç alamadı.
Mağdur H.S. M.B.’nin internetteki internet sitesinde kendisi hakkında asılsız yayınlar yaparak kötülediğini belirtirken, M.B.’nin bir çok işadamını bu şekilde dolandırdığı belirlendi. Polis şüpheli M.B.’nin aynı konuyla ilgili 2 kişiyi daha dolandırdığı ve mahkemelerinin devam ettiği tespit etti. Yapılan operasyonla gözaltına M.B, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
Aksu ilçesi Pınarlı Mahallesi’nde ise Aksu Belediyesi’nden çay, şeker ve 50 euro para yardımı yapacaklarını söyleyerek, dolandırıcılık yapmak isteyen İ.K., F.D., A.B., gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin Antalya ve Aydın’ın Kuyucak ilçesinde meydana gelen birçok hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının şüphelileri oldukları tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.