YASA DIŞI DİNLEMEDE TUTUKLANAN İKİ POLİS SERBEST KALDI

YASA DIŞI DİNLEMEDE TUTUKLANAN İKİ POLİS SERBEST KALDI

İzmir merkezli 13 ilde paralel yapı iddialarına ilişkin düzenlenen yasa dışı dinleme operasyonlarında tutuklanan 4. sınıf emniyet müdürleri Memduh Tosun ile Taner Aydın avukatlarının bir üst mahkemeye itirazı sonucu serbest kaldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden iş adamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi sahte isimle dinledikleri iddiasıyla yasa dışı dinleme operasyonu kapsamında tutuklanan 4’üncü sınıf emniyet müdürleri Memduh Tosun ile Taner Aydın serbest bırakıldı.
Öte yandan, haklarında gözaltı kararı bulunan, sağlık sorunları yüzünden teslim olmadıkları açıklanan birinci sınıf emniyet müdürü Hasan Ali Okan ile emniyet müdür yardımcısı Ramazan Karakayalı hakkında da yakalama kararının kaldırıldığı öğrenildi.
HSYK MÜFETTİŞLERİ 170 BİN DİNLEME KARARINI İNCELEDİ
HSYK müfettişleri, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğünde 2009 ile 2013 yılları arasında alınan yaklaşık 170 bin dinleme kararlarından bir bölümünü incelediklerinde, bazı usulsüzlükler tespit etti. Yapılan soruşturmayla beraber operasyonun düğmesine basılarak geçen hafta İzmir merkezli 13 ilde yasa dışı dinleme operasyonu düzenlendi. 26 polis için haklarında yakalama kararı çıkarılırken, gözaltına alınan veya kendisi teslim olan 24 polis adliyeye sevk edildi. İfade veren polislerden Başkomiser Hüseyin Gürtekin, Komiser Ramazan Mert, Komiser Remzi Fatih Burcu, polis memurları Ahmet Yıldırım, Hamza Doğan, Ahmet Akpınar, Hasan Say, İsmail Şahin, Muhammet Kılıç ve Erdoğan Atalay savcılıkta serbest kaldı. Polislerden 4’üncü sınıf emniyet müdürleri Memduh Tosun ile Taner Aydın da tutuklandı. 3’üncü sınıf emniyet müdürü İbrahim Şimşek, emniyet amirleri Tarkan Kolik, Haldun Çabuk, komiserler Kürşat Şenol Yılmaz, Talha Ülkümen, Mustafa Edip Çakmak, komiser yardımcıları Burak Cemal Yılmaz, Seyfullah Özdemir, Selçuk Küçükaslan ile polis memurları Mikail Yüce, İbrahim Öztürk ve Ramazan Özdemir de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tutuklu bulunan Memduh Tosun ile Taner Aydın’ın, önümüzdeki saatlerde Şakran Cezaevinden serbest bırakılacağı öğrenildi.