Yaşam tarzına ufak dokunuşlarla kalpten ölümler yüzde 80 önlenebilir

Yaşam tarzına ufak dokunuşlarla kalpten ölümler yüzde 80 önlenebilir

09-15 Nisan tarihleri arasında Dünya Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle, ASG Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Nuri Daştan ve Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç’ın yanı sıra hastanenin Kalp ve Damar Cerrahlarının ve hastane yöneticilerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

KALP HASTALIKLARI DÜNYADAKİ ÖLÜM ORANLARINDA İLK SIRADA

Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç teknolojinin ve bilginin sınır tanımadığı günümüzde kalp sağlığının öneminin artmasına, tanı ve tedavi yöntemlerindeki gelişmelere rağmen hala ülkemizde dahil olmak üzere Dünyadaki ölüm oranlarına baktığımızda ilk sıralarda kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin geldiğine dikkat çekti.

UYGUN YAŞAM ŞARTLARININ DÜZELTİLMESİ İLE MÜMKÜNDÜR

Kalp ve damar hastalıklarının risk faktörlerinin ortadan kaldırılmasıyla en aza indirildiğine vurgu yapan Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç, “Sigara kullanımı, hareketsiz yaşam, stres, aşırı kilo, yüksek kolesterol, diyabet, birinci derece akrabalarda kalp ve damar hastalık öyküsü, düzensiz ve dengesiz beslenme, hipertansiyon, yaş ve cinsiyet gibi faktörler kalp ve damar hastalıklarında risk olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Kalp sağlığını tehdit eden bu unsurların azaltılması, bilinçlenme ve uygun yaşam şartlarının düzeltilmesi ile mümkündür. Bizler değiştirilebilir riskleri ortadan kaldırdığımızda kalp hastalıklarını %80 oranında önleyebiliyoruz, bu oldukça önemli bir orandır” dedi.

GENÇLER KALP SAĞLIĞI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLECEK

Kalp sağlığı konusunda farkındalık yaratabilmek için Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi olarak bir dizi etkinlik düzenlediklerini de hatırlatan Başhekim Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç, “9-15 Nisan tarihleri arasında Dünya Kalp Sağlığı Haftası kutlamaları dolayısı ile hastanemiz taşıdığı misyonundan hareketle sosyal sorumluluk projesi geliştirerek, kalp sağlığının korunmasına dikkat çekmek, özellikle gençleri, bu konuda bir algı yaratmak, bilinçlendirmek istiyoruz. 12 Nisan Perşembe saat 14:00 – 17:00 saatleri arasında Merinos AKKM de kalp doktorlarımızın katılacağı bir seminer, 14 Nisan Cumartesi saat 14:00 itibarı ile Altıparmak Caddesi’nden başlayıp Atatürk Caddesi Atatürk Anıtı’na kadar devam edecek bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Yürüyüş esnasında her birinde kalp sağlığına dikkat çeken sloganlar olan kırmızı karanfiller dağıtarak bir nebze de olsa bu hastalığa dikkat çekmeye çalışacağız. Hastanemiz yöneticileri, doktorları, hemşireleri ve tüm personel bu yürüyüşe katılacak olup Atatürk Anıtı’nda konuyla ilgili bildiri okunacaktır. Yine, 11 – 18 Nisan tarihlerinde kentimizin çeşitli yerleşimlerindeki kalp farkındalığını oluşturmaya yönelik reklam panolarında yayınlanmak üzere görsel çalışmalarımız yer alacaktır. Reklam panolarında kullanılan sloganlardaki amacımız ise; özellikle gençlerde bir farkındalık ve algı yaratmaktır. Biz doktorlar hastalarımıza hep şunu yeme, şöyle yap, bunu yapma gibi sağlığına zarar verici şeylerden uzak durmasını öneririz. Acaba biz sağlık çalışanları kalbimizin sağlığı için neler yapıyoruz anlatmak istedik” diye konuştu.

SAĞLIK YATIRIMLARI KENTİMİZE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

Toplantıda, Aritmi Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Nuri Daştan, 15 yıl önce Bursa’da hizmete giren Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi’nin, kalp, damar sağlığının teşhisi, tedavisi ve korunması noktasında, sağlık kalitesinin arttırılması için yan branşlarla beraber, son teknolojik donanım ve alanında başarılı, deneyimli doktor, personel kadrosu ile hizmet verdiğini açıkladı. Daştan, “ Aritmi Sağlık Grubu çatısı altında Özel Aritmi İnegöl, Özel Aritmi Osmangazi ve Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastanesi olarak hizmet vermekteyiz. Özel Çekirge Kalp ve Aritmi Hastane’miz Bursa’da ve bölgede ilk dal hastanesi. 12 yıldır temel prensibimiz, hasta memnuniyetidir. Hizmet standartlarımızı her geçen gün üst seviyeye çıkartıyoruz.Ayrıca Bursa’mız son yıllarda peşpeşe yapılan sağlık yatırımlarıyla adeta bir sağlık üssü durumuna gelmiştir. Bu kentimizin toplum sağlığındaki kaliteyi arttırmakla beraber, kentimize ekonomik, sosyal açıdan da katma değer sağlamaktadır ” dedi.