Yaşlı çift donarak ölecekti!

Yaşlı çift donarak ölecekti!

Çok merak ettiği yaşlı anne ve babasına kavuşan adam, sevinç gözyaşlarına boğuldu. Kocasıyla birlikte donarak ölümden dönen yaşlı kadın kendisini kurtaran ekipleri çaya davet etti.
Edinilen bilgiye göre, olay Mustafakemalpaşa ilçesi Çakallar Köyü sınırlarındaki Sivri Mezrası’nda meydana geldi. Hayvancılık yapan 73 yaşındaki Mihtet ve Ayşe Sivri (70) karın yolları kapatması üzerine kaldıkları dağ evinde mahsur kaldı. Yaşlı anne babasına ulaşamayan Refik Sivri, hemen jandarmayı arayarak yardım istedi. Alarma geçen AFAD, UMKE jandarma Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaşlı çifti kurtarmak için seferber oldu. Kar kalınlığının 3 metreyi geçtiği bölgede arama kurtarma ekiplerine yolları, iş makineleri açtı. Saatler süren çalışmanın ardından makineler yolun bittiği yere kadar kar kürüdü. Makineler yolda kalınca belli bir süre kar altında yürüyen ekipler, yaşlı çifte toplam 4 saat sonra ulaşabildi. Ekiplerle birlikte gelen Refik Sivri karşısında anne ve babasını görünce sevinç gözyaşlarına boğuldu. O kavuşma anları herkesi duygulandırdı. Oğlunu karşısında görünce büyük sevinç yaşayan yaşlı adam önce yavrusuna ardından da ekiplere sarılarak teşekkür etti. Yaşlı kadın ise, “Biz iyiyiz. Bizi mi merak ettiniz? Ağlama oğlum. Ağlayacak bir şey yok. Biz iyiyiz. Bugünümüze şükür. Sesler duyuyorduk ama buraya kadar gelebileceğinizi tahmin etmemiştik. Telefonlarımız çalışmıyordu. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Eşi ve kendisini beyaz kabustan kurtaran ekipleri evine davet eden Ayşe Sivri, “Buyurun oturun çay içelim. Keşke telaşlanmasaydınız. Buna gerek yoktu. Ben sadece siz beni merak ettiniz diye üzüldüm. Yakacağımız vardı ama ne zamana kadar bize yeterdi bilemezdik” diye konuştu.
Oğlu yaşlı çifte erzak bıraktı. Sivri çifti, kendilerini kurtarıp yolları açan ekipleri el sallayarak uğurladı.