Yaşlı Ve Hasta Bakımı Kursu Açıldı

Yaşlı Ve Hasta Bakımı Kursu Açıldı

Açtığı kurslarla nitelikli insan yetiştiren Halk Eğitim Merkezi, Bartın’da 560 saatlik Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu açtı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Dolanbay, kursla hem istihdama katkı yapılacağını hem de hasta ve yaşlı vatandaşların daha iyi hizmet alacağını söyledi. Tüm dünyada doğum oranları düşme eğilimine girerken ortalama yaşam sürelerinin her geçen gün uzadığını kaydeden Dolanbay, şöyle konuştu: "Bu da yaşlı nüfusun artmasını beraberinde getiriyor. İlimizde yaşlı sayısı Türkiye ortalamasından fazla. Öngörülü ve akılcı bir planlama ile ortaya çıkan bu yeni durumla ilgili tedbirler almalıyız. Engelli vatandaşlarımız ve artmakta olan yaşlı nüfusla ilgili politikalar geliştirmek; hem sürdürülebilir bir kalkınmanın hem de sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Öncelikli olarak engelli ve yaşlı insanlarımızı, gündelik yaşamın içinde, topluma katkı veren veya en azından kendi hayatlarını idame ettiren insanlar olarak yaşatmaya çalışmalıyız. Bizlerde bu yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza hizmet sunacak bakım elamanlarını yetiştirmek amacıyla 560 saatlik bu kursu açtık."
Kursların teorik ve pratik olarak iki aşamalı olacağını anlatan Dolanbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konularında deneyimli uzman bir öğretim görevlisiyle çalışıyoruz. Öğretim elemanlarımız üniversiteden. Sağlık meslek lisesinden, devlet hastanesinden oluşmaktadır. Kursumuzda 40 kursiyer eğitim almaktadır."
Halk Eğitim Müdürü Tuncay Dolanbay, hasta ve yaşlılarını eğitimli ve güvenilir ellere teslim etmek isteyen ve arayış içinde olan çok sayıda insan olduğunu belirterek "Toplumumuza faydalı olacak böyle güzel bir sosyal projeyi kurum olarak gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Kursiyerlerden Nurhan Demirel de bu kursun açılmasını uzun zamandan beri beklediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllar sonra tekrar sıralara oturarak alacağım eğitim için çok heyecanlıyım. Bize bu fırsatı sunanlara teşekkür ediyorum. Biz kadınlar olarak iş ve sosyal yaşamda saygın bir yer edinmek ve kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz. Yeterli eğitim olmadığı için zor koşullarda çalışmak zorunda kalan emeğinin karşılığını alamayan çok sayıda işsiz kadınımız var. Bu mesleki kursa katılmamın sebebi, eğitim ve deneyim sahibi, bilinçli hasta ve yaşlı bakıcılığı yapacak ara eleman açığı olduğunu duydum. Ben bu sektörde kendime iş bulmak istiyorum.”