Yaylalarla İlgili Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yaylalarla İlgili Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan 07.03.2013 tarihli “Yayla Alanlarına İlişkin İş ve İşlemler” yönetmeliği çerçevesinde bugüne kadar yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nde toplantı düzenlendi.
Bölge Müdürü İsmet Erol başkanlığında düzenlenen toplantıya Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Semih Erkal, Makine İkmal Şube Müdürü Tufan Evren, İşletme Müdürleri, İşletme Şefleri ile Kadastro ve Mülkiyet Şefleri katıldı.
Toplantı kısa bir tanışmanın ardından Bölge Müdürü’nün açış konuşması ile başladı. Bölge Müdürü Erol, ”Çıkarılan yasa ve yönetmelikler doğrultusunda yaylalardaki bina ve tesislerin ölçü ve tespit işlemleri yapılacak, daha sonra kullanıcıları ve kira bedelleri tespit edilerek kiralama işlemlerine geçilecektir. Bu kapsamda yapılmakta olan çalışmalarımızda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinizi dinlemek için toplandık. Süratle bu iş ve işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Keza vatandaşlarımızın bu hususta beklentileri var. Aynı zamanda bizler uygulamada karşılaşılan sorunlarımızı Genel Müdürlüğümüzle paylaşarak genel çözümlere de katkı vermek zorundayız. Çünkü bildiğiniz üzere en çok yayla uygulaması olan yöremiz Adana ilimiz” dedi.
Başta Zorkun Yaylası ile ilgili tespit edilen sorunlar olmak üzere bölgedeki tüm yaylalar masaya yatırıldı. İşletme Müdürleri ve Şefler kendi uygulama sahalarında bulunan yaylaların sorunlarını tartışmaya açarak çözümleri hususunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Zaman Zaman Bölge Müdürü Erol ile Kadastro ve Mülkiyet Şube Müdürü Erkal da söz alarak konuyla ilgili mevzuat çerçevesinde çözüm önerilerine katkıda bulundu.
Toplantının sonunda, gerek uygulama yönetmeliğinden kaynaklanan gerekse topografik yapı ve sosyal içerikli sorunlar tespit edilerek bunlara dair çözüm önerileri ile birlikte rapor halinde üst makama sunulmasına, tespit ekiplerinin de çalışmalara süratle devam etmesine karar verildi.