Yediği tokat yüzünden dehşet saçtı!

Yediği tokat yüzünden dehşet saçtı!

Olay, geçen 29 Mayıs Cumartesi günü saat 23.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Büyük Aymanas Mahallesi Karagöl Sokak'taki tekel bayiinde meydana geldi. Abdullah Güner (28),  işlettiği tekel bayisinde kayınpederi Naim Çalışkan (55), kardeşleri Mustafa Güner (30), Ali Murat Güner (41) ve Ali Murat Güner'in oğlu Zekai Güner (19) ile birlikte oturduğu sırada saat 22.30 sıralarında Fatih Toprakçı (32) geldi.

Toprakçı, saat 22.00'den sonra satış yasağına rağmen 100 lira verip iki bira istedi. İddiaya göre Güner, Toprakçı'nın istediği marka birayı değil de, başka bir marka bira verdi. Bunun üzerine Toprakçı, tepki gösterdi.

''BU SAAT BİRA BULUYORSUN DA, MARKASINI MI BEĞENMİYORSUN''

İddiaya göre Güner de, ''Bu saatte bira buluyorsun da, markasını mı beğenmiyorsun'' deyip Toprakçı'ya Tokat attı. Güner'in yanında bulunan kardeşleri de Toprakçıya tekmeyle saldırıp, dışarı çıkarttı.

TEKEL BAYİNE SİLAHLI SALDIRI

Buna sinirlenen Toprakçı, otomobiliyle evine gidip av tüfeğini aldı, ardından da arkadaşları Salim M. (25), Ömer B. (20) ve Bayram D.yi (25) yanına alıp tekel bayiine geldi. Bu sırada Toprakçı'nın eşi, kardeşi Gökhan Ş.'ye (25) telefon açıp, durumu anlattı. Gökhan Ş. de yanına tabancaya alıp, arkadaşı Mehmet A. (26) ile birlikte eniştesi Fatih Toprakçı'nın baskın yapacağı tekel bayiine geldi.

Araçtan inen Fatih Toprakçı, av tüfeğiyle rastgele ateş açarak işyerinin içine girip, ateş etmeye devam etti. Açılan ateş sonucu Abdullah Güner, kardeşleri Ali Murat Güner, Mustafa Güner ve yeğeni Zekai Güner, vücutlarına isabet eden saçmalar sonucu yaralandı. Abdullah Güner'in kayınpederi Naim Çalışkan da, saldırıdan kendini korumak için kaçmak isterken düşüp bacağını yaraladı.

Saldırı sırasında Fatip Toprakçı'nın kayınbiraderi Gökhan Ş. de tekel bayiine gelip, iddiaya göre işyeri önünde tabancayla havaya ateş açtı. İki saldırgan daha sonra geldikleri otomobillere binip kaçtı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Göğsünden yaralanan Abdullah Güner, yapılan tüm müdahaleye rağmen olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer 4 yaralı da ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Ali Murat ve oğlu Zekai Güner'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Uğradığı silahlı saldırıda ölen ölen Abdullah Güner'in, 6 ay önce evlendiği ve baba olmaya hazırlandığı öğrenildi.

POLİS, ZANLIYI YAKALAMAK İÇİN 12 BİN ARACI TEK TEK İNCELEDİ

Olayın ardından Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, özel bir ekip kurup saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Polis, saldırganların eşkal ve kaçtıkları araç hakkında bilgi almak için yaralıların  ifadesine başvurdu. Yaralıların her biri de farklı eşkaller ve  farklı araç modeli, rengi vermesi üzerine polis, yaralıların ifadesi doğrultusunda çalışmasını sürdürdü.

4 farklı marka ve model ile 3 farklı renkteki kentte bulunan yaklaşık 12 bin aracı tek tek inceledi. Verilen model ve renkteki bir araçlardan birinin mobese kayıtlarında merkez karatay İlçesi Tatlıcak Mahallesi'ne sürekli gelip gittiğini belirledi. Saldırganın bu mahallede uyuşturucu satın alabileceği üzerinde yoğunlaşan polis, araç ruhsatının kayıtlı olduğun kadınla görüştü. Araç sahibi ise otomobili eşinin kullandığını söyledi.

Eşi Fatih Toprakçı'nın fotoğrafı saldırıya uğrayan yaralılara teşhis edildi. Ardından gidebileceği adreslere tek tek baskın yapıldı. Yapılan baskın sonucu Fatih Toprakçı, kayınbiraderi Gökhan Ş. ve arkadaşları Salim M., Ömer B., Bayram D. ve Mehmet A., iki farklı adresteki saklandıkları dağ evinde yakalandı.

YEDİĞİ TOKAT YÜZÜNDEN DEHŞET SAÇTI

Gözaltına alınan şüphelilerden Fatih Toprakçı, suçunu itiraf etti. Toprakçı'nın ilk ifadesinde, ''Ben gün boyu Alkol alıp, uyuşturucu hap içtim. Gece saat 22.30'da da bira almak için tekel bayiine gittim. Çünkü daha öncede o tekel bayiden satış yasağından sonrada içki almıştım. 100 lira verip, iki bira istedim. Onlarda bana başka marka bira verdi. Ben de tepki gösterdim. Bunun üzerine işyeri sahibi ''Bu saatte bira buluyorsun, markasını mı beğenmiyorsun'' diyerek tokat attı. Ardından yanındakiler tekmeyle saldırdı. Ben de yediğim tokada  sinirlenip, evden tüfek alıp arkadaşlarımla tekel bayiine gittim. Araçtan tek başına inip rastgele ateş açtım. Pişmanım'' dediği öğrenildi. Yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden Fatih Toprakçı, tutuklandı, diğer 5 şüphelide tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.