Yedikleri yemek zehir oldu!

Yedikleri yemek zehir oldu!

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören öğrencilere öğle yemeğinde pilav, tavuk ve çorba verildi. Okulun ardından evlerine giden bazı öğrencilerde kusma ve mide bulantısı şikayetleri ortaya çıktı. Bunun üzerine veliler, çocuklarını İlçe Devlet Hastanesi'ne getirdi. Hastaneye 332 öğrenci getirilirken, acil servis ve odalarda yer kalmaması üzerine bazı öğrenciler koridorda tedavi edildi.
Çocuğunu hastaneye getiren velilerden İsmet Demir, eşinin aramasıyla çocuğunun durumundan haberdar olduğunu belirterek, "Hemen eve gidip çocuğumu getirdik. Acilde müdahalesi yapıldı ve tedavisine başlandı. Okulda pilav, tavuk ve çorba verilmiş. Bundan şüpheleniyoruz” dedi.
Acile gelen bir öğrenci ise, okulda verilen yemeğin dışında yemek yemediğini belirterek, okuldan dönmesinin ardından midesinin bulandığını ve kusmaya başladığını, bu yüzden hastaneye getirildiğini anlattı.
Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cihan Güreş hastaneye gelerek, öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.
Yemeklerden alınan numuneler ise incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.