Yeni Aktuğ Camii’nin temeli atıldı

Yeni Aktuğ Camii’nin temeli atıldı

Karaman Mahallesi Aktuğ Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin teşebbüsüyle mahalle yeni bir camiye kavuşuyor. Aktuğ Camii’nin temel atma törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa İl Müftü Vekili İsmail Üstün, Nilüfer Müftü Vekili Cevdet Şeker ve çok sayıda davetli katıldı. Nilüfer’de anlamlı bir buluşmaya daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirten Bozbey, "Her zaman insan odaklı çalıştık. Nilüfer Belediyesi olarak, bize ulaşan, desteğimizi isteyen her kesime yardım etmeye çalışıyoruz. Bu bazen farklı ilçelerden gelen talep olsa da geri çevirmiyoruz. Enerjimizi, daha çok insana dokunmak, daha çok vatandaşımızın isteklerini hayata geçirmek, daha yaşanabilir bir şehir için oluşturmaya harcıyoruz” dedi.
Yol, asfalt, kaldırım yapmanın belediyelerin asli görevi olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “Vatandaşlarımızı mutlu eden, toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek ise en önemli hedefimiz. Az önce de belirttiğim gibi her ne kadar yüksek sesle dile getirmiyor, reklam etmiyorsak da, vatandaşlarımızın manevi ihtiyaçlarını Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır gerçekleştiriyoruz. 2004 yılından beri Nilüfer’deki camileri, ılda dört kez temizliyoruz. Bursa’da ilk kez cenaze hizmetlerini ücretsiz veren belediye biziz. Defin ruhsatlarında 7/24 vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi, ücretsiz cenaze nakil aracı temin ediyoruz. Ve yine yıllardır, dayanışma cenaze evine cantık ve ayran gönderiyoruz. Doğumunda ve düğününde yanında olduğumuz Nilüferliler’in ölümünde de yanındayız. Yine imam istihdam ederek, yurttaşlarımızın cenaze evinde dua edilmesini sağlıyoruz. Merhuma son görevi yapan Nilüfer Belediyesi kadrosunda bulunan din görevlimiz olumlu dönüşler aldı. Nilüfer’de yaşayan her bir vatandaşımızla karşılıklı hukukumuz, mutlaka olmuştur. Biz de merhumdan helallik almak ve son görevimizi yerine getirmek adına tüm bu yaptıklarımızı “vicdani sorumluluk” olarak nitelendiriyoruz” diye kaydetti.
Törene katılan Nilüfer Müftü Vekili Cevdet Şeker ise camileri imar etmenin önemine işaret ederek, "Camiler, yer yüzünde insanlık için bereket ve hidayet kaynağıdır. Camiler, insana huzur veren mekanlardır. Cami, İslamın timsalidir. Cami inşa etmek ve yardım etmenin Kuran-ı Kerim’de sevabı açıkça belirtilmiştir” dedi.
Bursa İl Müftü Vekili ve Din Hizmetleri Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün de, camilerin birlik ve beraberliğin teminatı olan yerler olduğunu kaydederek, “İlim, ahlak, irfan yuvaları camilerdir. Kim Allah’ın evinin inşasına katkıda bulunursa onun amel defteri sonsuza dek açık kalır. Ayeti Kerime’de de bu açıkça belirtilmektedir. Biz Allah’a imanımızın gereği bir cami inşa ediyoruz. Bu da çok önemlidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kesilen kurban ve edilen duaların ardından Başkan Bozbey ve davetliler butona basarak temele ilk harcı attı.