Yeni Başkan Erkan Kamat

Yeni Başkan Erkan Kamat

Bursaspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 593 kongre üyesinin katılımıyla sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun olarak yapıldı. Bursaspor Kulübü'nün toplam borcunun 492 milyon 291 bin 586 TL olduğu açıklanırken, genel Kurul üyelerinin oylamasına sonucunda Bursaspor basketbol şubesinin faaliyetleri yeni kurulacak Bursaspor Basketbol Derneği'ne devredildi.

Kongreye tek başkan adayı olarak giren Erkan Kamat, genel kurul üyelerine yaptığı konuşmada, "Çok huzurlu, aile ortamı vardı. Önemli olan bunu sağlamaktı. Hepinize teşekkür ediyorum. Yapacak çok işlerimiz var, ben herkesle birlikteyim. Kucaklaşıyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla çok zorlu bir göreve çıktığımızı biliyorum. Bursa o kadar güçlü ve kuvvetli bir şehir ki, dünyayı karış karış gezmiş biri olarak söylüyorum biz bu işin üstesinden geliriz. Biz bize yeteriz, Süper Lig'e de çıkarız" dedi.

Kongre Divan Kurulu Başkanlığı'na Av. Emre Akçil seçildi.

BORÇ 492 MİLYON LİRA

Bursaspor Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı Tayfur Serdar Güllülü, 30 Haziran 2020 tarihli Denetleme Kurulu İnceleme ve Tavsiye Raporu'nu okudu. Güllülü, Bursaspor Kulübü'nün toplam borcunun 492 milyon 291 bin 586 TL (63 milyon 956 bin 399 Euro) olduğunu açıkladı. Güllülü, eski Başkan Ali Ay'a alacakları için toplam 94 milyon liralık sıralı çek yazılmış olduğunu bildirdi.

MESTAN YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Kongrede Başkan Mesut Mestan yönetimi, yapılan açık oylama sonucu oy çokluğuyla ibra edildi.

BURSASPOR BASKETBOL DERNEĞİ KURULDU

Bursaspor Basketbol Şubesi'nin faaliyetlerinin ve haklarının 50 bin lira karşılığında Bursaspor Basketbol Derneği'ne devredilmesi için, katılan üyelerin yüzde 10 imzasıyla Divan Kurulu'na bir önerge verildi.

LEVENT KIZIL KONGREDEN DESTEK İSTEDİ

Önergeyle iligili söz alan Bursaspor eski Başkanı Levent Kızıl, basketbol takımının mali yönden korunması in bu uygulamanın gerektiğini belirterek, kongreden destek istedi ve "Basketbolun geliri 4 milyon lira. Biz 11 milyon liralık bütçenin kalan 7 milyonunu, biz sponsor firma olarak, Sezer Sezgin Başkan'la birlikte karşılayacağız. Bu sezon Bursa'yı Euro Cup'ta başarıyla temsil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Önerge, kongrede oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece basketbol için yeni bir dernek kurulmuş oldu.

KIZIL'DAN BAŞKAN KAMAT'A TAM DESTEK

Daha sonra Eski Başkan Levent Kızıl, delegelere kısa bir teşekkür konuşması yaptı ve "Yeni seçilecek Erkan Kamat Başkan'a da başarılar diliyorum. Kendisinin her zaman arkasındayız" dedi ve kürsüden indikten sonra Erkan Kamat ile kucaklaştı.

Buna göre, futbolda Bursaspor'un mali sıkıntılarının düzelmesinden 7 yıl sonra, isterse aynı bedel karşılığında kulübe devredilmesi gündeme geldi.

ÖMER KIZIL DA YÖNETİMDE 

Bursaspor Basketbol Derneği'nin kurucu üyeleri şu 7 isimden oluşuyor:

1. Sezer Sezgin
2. Yalçın Cambaz
3. Adnan Orhan
4. Selçuk Çelik
5. Onur Çeklikyay
6. Caner Zengin
7. Ömer Kızıl.

KAMAT: SÜPER LİG'E ÇIKACAĞIZ

Tek Başkan adayı Erkan Kamat, kongredeki konuşmasında, "Sorunları çözerek, inşallah Süper Lig'e çıkacağız. Camia olarak biz bize yeteriz" dedi.

AÇIK OYLAMA VE OYBİRLİĞİYLE BAŞKAN OLDU

Tek aday olduğu için yapılan açık oylama sonucunda Erkan Kamat, oy birliğiyle 1 yıl için Bursaspor Başkanlığı'na seçildi.

Denetleme Kurulu da oy çokluğuyla seçildi.

Yeni yönetimin mazbata töreni, pazartesi saat 15.00'te Özlüce'de yapılacak.

ERKAN KAMAT YÖNETİMİ:
Erkan Kamat
Besim Hacıoğulları
Şenol Tosun
Ersin Toker
İsmail Akier
Coşkun Yavuz
Emir Akbayır
Mesut Günal
Salih Güleç
Mesut Gündüz
Sedat Şengül
Talip Aynigül
Ünsal Mendi

YEDEK LİSTE

Alpaslan Oğuz

Okan Bayrak

Süleyman Çelik

Samet İlhan

Özgen Karadayı

Ersoy Horoz.

DİSİPLİN KURULU 

1. Özgür Alpaslan Sümer
2. Engin Demir
3. Feyyaz Alptuğ Nemişoğulları

YEDEK LİSTE 

1. Erdinç Sümer
2. Alper Pekcan 
3. Burcu Ergün

TFF DELEGE LİSTESİ

1. Erol Dağlıoğlu
2.Osman Akın
3.Ali Bocan

4.Erdal Aktuğ 

YEDEK LİSTE

1. Mehmet Can Yazıcı
2.Mehmet Göral
3.Erdinç Kırcımanoğlu

4.Nedim Kıyak

DENETLEME KURULU 

1. Erol Yalçındağ
2. Üstün Tunalıgil
3. Alper Tunga Çevik

YEDEK LİSTE 

1. Özcan Yazıcı

2. Yıldırım Can Arpaçay

3. Murat Özyaba.