Yeni Dünya Vakfı Gençleri Geleceğine Sahip Çikiyor

Yeni Dünya Vakfı Gençleri Geleceğine Sahip Çikiyor

Yeni Dünya Vakfı (YDV) Ankara Şubesi, Türkiye’nin önemli kültür merkezlerini kapsayan bir gezi programı düzenledi.
Güneydoğu’dan başlayan Yeni Dünya Vakfı, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman’ın önemli kültür merkezlerini ziyaret etmeye başladı. YDV Ankara Şubesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Geleceğine Kayıtsız Kalma: Geliştir Kendini’ projesiyle 176 bursiyer, 60 gönüllü öğrenci ve 25 vakıf yöneticisi projeden faydalanıyor.
2014 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projenin ilk bölümüne YDV Ankara Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Akgün, Nevzat Demirkol, Projeler ve Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Mustafa Doğan ve 45 öğrenci katıldı. YDV yöneticileri ve öğrencileri, programın ilk ayağı olarak Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Heyet, Kahramanmaraş’tan sonra Adıyaman’a geldi. Seyahatte yer alan gençler ve görevliler ile Yeni Dünya Vakfı Adıyaman temsilciliği yetkilileri ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya YDV Adıyaman temsilcisi Uğur Dündar ile Yönetim Kurulu Üyeleri, YDV Adıyaman İstişare Heyeti Üyeleri Abdulkadir Kırmızı ve Avukat Mustafa Alkayış katılarak konuşma yaptılar. Heyet daha sonra Şanlıurfa’ya geçti.
Proje Koordinatörü Mustafa Doğan, proje ile ilgili verdiği bilgilerde, amaçlarının gençlik alanındaki sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini etkinleştirmek ve güçlendirmek için gerekli destek ve teşviki sağlamak, kaynakları gençliğin gelişimini tam anlamıyla sağlayacak şekilde kullanmak; gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, gençliğin vatandaşlık bilincini geliştirmek; farklı genç gruplarının ihtiyaçlarını da dikkate alarak gençlerin kendi sorunlarına çözüm arama yollarını geliştirmek olduğunu söyledi.
Doğan, “Seyahatler aşamasında Türk ve Dünya seçkilerinden onar tanesi aynı olmak üzere 18 değişik toplam 180 kitap alınarak öğrencilere dağıtılmıştır. Kitaplar seyahatler süresince ve sonra okunacak ve belirlenen tarihlerde beşer kişilik gruplar halinde özetleri diğer öğrencilere sunulacaktır.
Bu faaliyetlerden sonra hedef kitlemizin sosyal, kişisel ve kariyer gelişiminde önemli katkıları olacak eğitim seminerleri gerçekleştirilecektir. Bu eğitimler alanında uzman eğitmenler tarafından verilecektir. Eğitim başlıklarından bazıları Hafıza Teknikleri, Sosyal Girişimcilik, Başarı ve Motivasyon, Etkili İnsan Olmanın İncelikleri, Sosyal Medyayı Anlamak, Az Zamanda Çok İş Başarma Sanatı, İşyerinde Psikolojik Taciz (Mobbing), Toplum Önünde Etkili Konuşmak, Etkili İletişim ve Beden Dili, Sosyal ve kişisel gelişim olarak belirlenmiştir. Bu seyahatler ve eğitimlerle gençlerimizin bugünden yarına daha donanımlı nesil yetiştirmek hedeflenmektedir” dedi.