Yeni Eğitim Dönemine Konforlu Servis Araçları

Yeni Eğitim Dönemine Konforlu Servis Araçları

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hazma Öztürk, 2014-2015 eğitim öğretim dönemine hazır olduklarını söyledi. Tatil döneminde servis araçlarını yeniden dizayn ettiklerini de belirten başkan Öztürk, servis kapılarını sensörlü yaptık. Aracın 4 bir yanını gören güvelin kameraları var. Her koltukta emniyet kemeri var’’ dedi.
2014-2015 eğitim öğretim yılının tamamen başlamasına sayılı günler kala İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası da hazırlıklarını tamamladı. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hazma Öztürk, 2014-2015 eğitim öğretim dönemine hazır olduklarını söyledi.
Tatil döneminde servis araçlarını yeniden dizayn ettiklerini de belirten başkan Öztürk, ‘‘Servisçiler olarak artık biz de yeni eğitim dönemine hazırız. Arabalarımızın çoğunda birçok değişiklikler yapıldı. Daha yapacağımız değişiklikler de var. Arabalarımıza sensörlü kapı, ilave basamak, üç nokta emniyet kemeri, acil çıkış noktaları yaparak daha kaliteli hizmet vereceğiz. Servis kapılarımız herkes tarafından dururken açılabilen ve sensörlü şekilde dizayn edildi. Çocukların binişi sırasında herhangi bir sıkışma olmayacak. Kapı birine değdiği anda geri gidecek. İlave basamak da kapıya bağlı olarak çalışacak" diye konuştu.
Daha önce emniyet kemerlerinin sadece belden bağlamalı olduğunu belirten Başkan Öztürk, "Yeni yönetmelik çerçevesinde üç noktalı olarak tabir edilen emniyet kemerleri kullanmaya başladık. Araç üreticilerimiz de bu konuya özen gösterdiler. Bundan sonra çocuklarımız sadece belden değil, bütün vücudu kapsayacak şekilde üç nokta emniyet kemeri ile görevli arkadaşlarımız tarafından daha güvenli bir şekilde taşınmaları için gayret edilecek. Araçta herhangi bir olumsuz duruma karşı acil çıkış noktalarını gösteren göstergelerde var" şeklinde konuştu.
Aracın güvenlik kameraları ile donatıldığını da belirten Öztürk, "Aracımıza yan kapıyı önü ve arkayı görecek şekilde 4 güvenlik kamerası takıldı. Bu kameralarla okul önlerinde yaşanabilecek olumsuz durumları daha aza indirebilmek istiyoruz. Bunlara ilave olarak araç takip sistemini bütün araçlara taktırdık" ifadelerini kullandı.